Новий навчальний рік: календар і рекомендації

Новий навчальний рік: календар і рекомендаціїВідповідно до статті 16 Закону України “Про загальну середню освіту” 2012/2013 навчальний рік розпочинається 1 вересня святом – Днем знань – і закінчується не пізніше 1 липня.

Навчальні заняття організовуються за семестровою системою: І семестр – з 1 вересня до 28 грудня, ІІ семестр – з 14 січня до 24 (25 для шкіл, які працюють за шестиденним робочим тижнем) травня.

Закінчується навчальний рік проведенням навчальних екскурсій у 1-4 класах (27-30 травня), навчальних екскурсій та практики у 5-8 і 10 класах (27 травня-7 червня) і державної підсумкової атестації випускників початкової, основної і старшої школи.

Державна підсумкова атестація для учнів 4-х класів проводиться з 13 до 21 травня; для випускників 9-х класів – з 28 травня до 11 червня; для випускників 11-х класів – з 27 до 31 травня.

Вручення документів про освіту рекомендується провести для випускників 9-х класів 11-12 червня, 11-х класів – 1-2 червня.

Упродовж навчального року для учнів проводяться канікули: орієнтовно, осінні – з 29 жовтня до 4 листопада, зимові – з 29 грудня до 13 січня, весняні – з 25 до 31 березня.

З урахуванням місцевих особливостей та кліматичних умов за погодженням з відповідними місцевими органами управління освітою можуть змінюватися структура навчального року та графік учнівських канікул; навчальну практику та навчальні екскурсії за рішенням закладу можна провести в інші терміни або впродовж навчального року.

За матеріалами

Офіційного сайту МОНМСУ

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»