Новий навчальний рік: календар і рекомендації

Новий навчальний рік: календар і рекомендаціїВідповідно до статті 16 Закону України “Про загальну середню освіту” 2012/2013 навчальний рік розпочинається 1 вересня святом – Днем знань – і закінчується не пізніше 1 липня.

Навчальні заняття організовуються за семестровою системою: І семестр – з 1 вересня до 28 грудня, ІІ семестр – з 14 січня до 24 (25 для шкіл, які працюють за шестиденним робочим тижнем) травня.

Закінчується навчальний рік проведенням навчальних екскурсій у 1-4 класах (27-30 травня), навчальних екскурсій та практики у 5-8 і 10 класах (27 травня-7 червня) і державної підсумкової атестації випускників початкової, основної і старшої школи.

Державна підсумкова атестація для учнів 4-х класів проводиться з 13 до 21 травня; для випускників 9-х класів – з 28 травня до 11 червня; для випускників 11-х класів – з 27 до 31 травня.

Вручення документів про освіту рекомендується провести для випускників 9-х класів 11-12 червня, 11-х класів – 1-2 червня.

Упродовж навчального року для учнів проводяться канікули: орієнтовно, осінні – з 29 жовтня до 4 листопада, зимові – з 29 грудня до 13 січня, весняні – з 25 до 31 березня.

З урахуванням місцевих особливостей та кліматичних умов за погодженням з відповідними місцевими органами управління освітою можуть змінюватися структура навчального року та графік учнівських канікул; навчальну практику та навчальні екскурсії за рішенням закладу можна провести в інші терміни або впродовж навчального року.

За матеріалами

Офіційного сайту МОНМСУ

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку