У Голосіївському районі столиці буде відкрито дитячий садок № 196

У Голосіївському районі столиці буде відкрито дитячий садок № 196До початку нового навчального року, а саме 28 серпня, найменші мешканці мікрорайону «Теремки – ІІ» Голосіївського району отримають чудовий подарунок – дошкільний навчальний заклад № 196, розташований на вулиці Дмитра Луценка, 13.

Садочок розрахований на 250 дітей, які будуть об'єднані в 12 вікових груп: 3 групи раннього віку, 2 логопедичні групи та 7 груп дошкільного віку.

Особливості

Профіль дитячого дошкільного закладу – гуманітарний, тож діти, починаючи з 2 років, вчитимуть англійську та німецьку мови. Для проведення занять з іноземної мови передбачена окрема ставка керівника гуртку.

У ДНЗ № 196 створена окрема кімната для розвивальних ігор – ЛЕГО-конструювання. Садок бере участь у спільній програмі Головного управління освіти і науки та датської компанії «ЛЕГО» з впровадження конструювання у навчально-виховний процес, обміну набутим досвідом з колегами на міжнародному рівні.

Одна з груп буде працювати за адаптованими методиками італійського педагога Марії Монтессорі, серед яких самостійний вибір виду діяльності в розділеному на зони просторі. Дошкільнята під пильним наглядом вихователя з досвітом педагогічної роботи в Італії обиратимуть ту розвивальну зону, до якої є природний потяг і бажання (навколишній світ, космос, математика, техніка, мова тощо).

Первинка
Головою первинної профспілкової організації ДНЗ № 196 Голосіївського району була обрана Людмила Сироватка.
Обрання на посаду голови первинки відбулося 8 грудня 2011 року під час зборів трудового колективу.

– Створення первинної профспілкової організації на базі нового закладу освіти я вважаю справою надважливого характеру.
Після обрання голови ПК ми з Людмилою Олександрівною розпочали тісну і плідну співпрацю.
Усі кадрові питання (прийняття на роботу, звільнення, комплектація), охорона праці, перевірка обладнання та інші поточні питання вирішуються виключно спільно, з обов’язковою згодою профспілкового комітету.
Тим більше, що штат співробітників ДНЗ нараховуватиме близько 60 працівників.
Світлана Безпала,
 завідуюча ДНЗ № 196
Голосіївського району

Підготовка до відкриття

За словами керівника, садочок вже майже готовий до відкриття. Здійснено всі ремонтні роботи, завезені та встановлені меблі. На подвір’ї садка вже готові до прийому дітей ігрові майданчики з новим яскравим обладнанням, веранди, тіньові навіси.

Окрім того, територія була додатково озеленена, прикрашена альпійською гіркою і клумбами.

Наразі вихователі разом із помічниками і батьками створюють розвивальне середовище в групах.

Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку