Молодь примножує інтелектуальний капітал

27 серпня 2012,Новини, Вища освіта

Молодь примножує інтелектуальний капіталПід час святкування Дня Незалежності, на вул. Хрещатик, вперше в Києві відбувся «Ярмарок інтелектуального капіталу». У рамках заходу було оголошено Конкурс соціальних інноваційних проектів, проект «Золотий кадровий резерв столиці» та програму «молодь майбутнього: зміни Київ». Головною метою проекту «Золотий кадровий резерв столиці» стало створення єдиної бази інтелектуально обдарованої молоді нашої країни та сприятливих умов для її самореалізації.

Павільйон відвідали заступник голови КМДА Леонід Новохатько та Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь. Він поспілкувався з юними-переможцями, які запропонували нові стратегії розвитку освіти, культури, мистецтва, IT-технологій, PR тощо. Інтелектуали висловили щиру подяку Олександру Яцуню за теплі відгуки та небайдужість до сучасного покоління.

Протягом дня усі бажаючі мали нагоду відвідати різноманітні інтелектуальні ігри, майстер-класи, speed-dating, тренінги, бізнес-симулятори та ін. На Ярмарці талановита молодь презентувала свої проекти, а комерційні компанії та громадські організації ознайомили юних інтелектуалів з програмами стажування та працевлаштування.

– У цьому році діти отримали близько 14 перемог у Києві за такими напрямами підготовки, як науково-технічний, фізичний та астрономічний. Юні переможці – Олександра Клаткова, Дмитро Федорко, Антон Литвинюк, Анна Солодка мають сертифікати за участь у конкурсі «ІнтелТехно Україна», нагороджені дипломами Київської Малої академії наук та Українського ядерного товариства.
Ірина Хован,
учитель гімназії «Домінанта»