Готовність закладів освіти м. Києва до нового навчального року

Готовність закладів освіти м. Києва до нового навчального рокуЦя тема стала головною під час розширеного засідання Колегії Київської міської державної адміністрації. Особливу увагу було приділено дошкільній освіті, розвитку освітньої інфраструктури, питанням енергозбереження та соціального-економічного захисту освітян. У своєму виступі голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь зауважив, що принциповою складовою підвищення якості освіти у місті є соціальні гарантії педагогів, а саме:

– збереження муніципальної надбавки для всіх працівників освіти на рівні 20 % посадового окладу;

– вчасна виплата заробітних плат;

– підтримка молодих учителів (виплата 1 тис. грн до нового навчального року);

– забезпечення освітян житлом (здешевлення іпотечних кредитів).

– Ми гарантуємо освітянам збереження 20-ти відсоткової надбавки не лише протягом наступного бюджетного року, але й на майбутнє. Адже рівень життя в Києві значно відрізняється від, наприклад, рівня життя в районному центрі тієї чи іншої області, а заробітна плата визначається однакова для всіх працівників освіти. Саме тому одне з питань, які ми запропонували киянам на референдум, – це питання встановлення обов’язкових надбавок. І якщо ми отримаємо позитивний результат на голосуванні, то це серйозний аргумент для корегування наших бюджетних взаємовідносин.
Олександр Попов,
голова КМДА

– Цього року міським бюджетом на галузь «Освіта» передбачені кошти в сумі 4,2 млрд грн, що на 708,7 млн грн більше, у порівнянні з витратами на 2011 рік. На підготовку закладів освіти до нового навчального року в бюджеті міста передбачено 76,7 млн грн.
До кінця 2012 року планується ввести в дію ще 7 навчальних закладів, із них: 1 – новобудова, 2 реконструйованих, 1 загальноосвітній та 3 дошкільні навчальні заклади, що тривалий час перебували в орендному користуванні, відновлені після капітального ремонту.
Леонід Новохатько,
заступник голови КМДА

Під час засідання голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов представив нового начальника Головного управління освіти і науки виконавчого органу Київради (КМДА). На цю відповідальну посаду призначено Оксану Миколаївну Добровольську.

Шановна Оксано Миколаївно, щиро вітаємо Вас із новим етапом професійного зростання та зичимо вагомих здобутків у розвитку столичної освіти. Бажаємо міцного здоров'я, щастя, родинного тепла, здійснення всіх Ваших мрій і благородних намірів!

Прес-служба КМОППОіНУ