Столичні виші відзначають день першокурсника

31 серпня 2012,Новини, Вища освіта

Столичні виші відзначають день першокурсника31 серпня 2012 року у вищих навчальних закладах Києва тривали урочистості з нагоди посвяти у студенти. З цим визначним днем молодь вітали почесні гості святкових заходів, викладацькі колективи та батьки. До відзначення Дня першокурсника у Київському національному університеті технологій та дизайну і Національному технічному університеті України «КПІ» долучився голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь.

Кожен навчальний заклад має свої традиції святкування початку нового навчального року. Завдяки творчій і плідній підготовці керівництва, студентських громадських організацій та старшокурсників день знань перетворюється на феєрію талантів і фантазії.

Традиційна церемонія посвяти першокурсників у студенти у вишах проходить по-різному. Хтось повторює присягу, яку зачитують старшокурсники, для когось влаштовуються конкурси і вікторини, а комусь вручають студентські квитки.

– 31 серпня на стадіоні університету відбулося урочисте посвячення у студенти першокурсників. Пройшов святковий концерт і 5 курс вручив першокурсникам символічний студентський квиток.
Свої ж власні – новоспечені студенти отримають на факультетах.
Сергій Плешко,
голова профорганізації студентів КНУТД

– Святкування Дня Першокурсника в університеті відбувається на площі «Знань». Перед студентами-політехніками виступить ректор університету та запрошені гості. Святковою ходою пройдуть переможці та призери міжнародних олімпіад. Концерт пройде, як завжди, гучно, оскільки його підготували наші неперевершені колективи художньої самодіяльності.
Представники первинної профспілкової організації роздадуть кожному першокурснику «Щоденник студента КПІ».
З 20.00 до 22.00 на КПІшників очікує святкова дискотека та феєрверки.
Андрій Гаврушкевич,
голова профорганізації студентів НТУУ «КПІ»

Для кожного першокурсника це свято не залишиться непоміченим, адже саме в цей день у нього з’являться нові знайомства і враження. І вже дуже скоро він відчує смак студентського життя. Щиро вітаємо!

Прес-служба КМОППОіНУ

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку