Столиця святкує 1 Вересня

Столиця святкує 1 Вересня1 вересня 2012 року в загальноосвітніх навчальних закладах пролунав перший дзвоник. Поміж багатьох свят у календарі є день, коли настрій усієї країни особливо урочистий і радісний. Цей день – Перше вересня. Осінній ясний промінчик сонця заглядає у вікна всіх школярів і гостинно запрошує сісти за шкільні парти. Ранкове повітря столиці дихає хвилюванням, розквітає дитячими посмішками і барвистими квітами.

Найбільш визначною ця дата є в житті маленьких першачків, які тримаючись за батьківську руку вперше ступили на незвіданий шлях. Їх гостинно прийняли навчальні заклади до дружньої шкільної родини. Проте не менш важливе це свято для учнів одинадцятих класів, адже це їхній останній перший дзвоник.

У всіх закладах освіти навчальний рік традиційно розпочався з урочистої лінійки. Першокласники читали свої дебютні вірші про школу, а випускники давали настанови та вітали наймолодших учнів з їхнім пам’ятним святом. Також привітали учнів та педагогічні колективи з початком навчального року і шановні гості. Після святкової лінійки учні, батьки та вчителі розійшлися до класів на перший урок, приурочений 21-й річниці Незалежності України.

По закінченню заняття школярі  разом із батьками та вчителями долучилися до Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику», яка пройшла на головній вулиці столиці – Хрещатику. Представники всіх районів міста презентували новації освітньої діяльності закладів. Для учнів підготовлено різні конкурси та вікторини, серед них «Ігри з водою», дидактичні ігри «Склади пазли», «Тачки на дорозі»; майстер-класи з брусового матеріалу і тістопластики; ляльковий театр. Діти могли покататися на велосипедах і роликах, пізнати ази фехтування, потанцювати під запальну музику, намалювати свій настрій.

Свято пройшло у теплій та доброзичливій атмосфері.

– Всеукраїнська акція «Дай руку, першокласнику» спрямована на те, щоб діти були забезпечені якісними освітніми послугами.
Освіта столиці готова до гідної зустрічі першокласників, і цей захід став справжнім величезним ярмарком талантів, святом для батьків і дітей. У дитсадках малеча вчилася ліпити, малювати, танцювати, співати й іншим здібностям, тож ця акція – можливість показати все, що вони вміють.

Леонід Новохатько,
заступник голови КМДА

– Мені дуже сподобалося на лінійці. Я тепер вчитимуся у школі «Сузір’я».
Сьогодні на Хрещатику буде виступати моя сестра і я з мамою прийшла на неї подивитися.
Саша Терехова,
учениця 1-го класу ШДС «Сузір’я»
Святошинського району

– Для мене це справжнє свято!
Сьогодні я на лінійці вперше розказувала вірш.
У школі мені сподобалося. Познайомилася з новими друзями.
Мені подарували щоденник і альбом для малювання.
Анночка,
учениця 1-го класу Ліцею №100