Голова КМОППОіНУ Олександр Яцунь – представник ФПУ при Омбудсмені

7 вересня 2012,Публікації » Новини

Голова КМОППОіНУ Олександр Яцунь – представник ФПУ при Омбудсмені7 вересня 2012 року в Офісі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відбулося засідання присвячене обговоренню питань щодо дотримання трудового законодавства, відстоюванню громадських інтересів шляхом цілеспрямованого впливу на законодавчі та виконавчі органи державної влади та підписанню Меморандуму про співпрацю між Федерацією Профспілок України та Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини.

З метою ефективної співпраці та координації дій голова ФПУ Юрій Кулик рекомендував кандидатуру Олександра Яцуня представником ФПУ при Омбудсмені.

На засіданні власну точку зору висловили: Валерія Лутковська – Омбудсмен України, Юрій Кулик – голова ФПУ, Олександр Яцунь – голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, Сергій Українець – заступник голови ФПУ та ін.

– ФПУ одна з п’яти профспілкових об’єднань, представлених в ООН. Ми намагаємося ефективно використовувати всі можливості для донесення владі нашої позиції, для гідного відстоювання прав найманих працівників перед роботодавцями. Вважаємо співпрацю з Омбудсменом актуальною, спрямованою на спільний результат – захист конституційних прав людини.

Юрій Кулик,
голова Федерації професійних спілок України

– Ми взяли курс на максимальну взаємодію з громадськими організаціями та профспілками. Сподіваюся, що прийняття Меморандуму розширить нашу співпрацю. Відстоювання прав, задекларованих у «Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод» є надзвичайно-важливими. Адже повага до прав кожного громадянина є пріоритетною ознакою правової, соціальної держави та економічно сильного українського суспільства.

Валерія Лутковська,
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини

– Потрібно працювати разом, щоб не розпорошувати наші зусилля, а сконцентрувати на важливих суспільних питаннях. Адже ми несемо відповідальність перед людьми за їх довіру, чесне виконання своїх обов’язків, за дії, спрямовані на соціальну справедливість.

Олександр Яцунь,
голова Київської міської організації
Профспілки працівників освіти і науки України

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018