27 вересня у столиці відзначатиметься День дошкілля

27 вересня у столиці відзначатиметься День дошкілляДитинство – не просто період зростання маленької людини, а період творення майбутнього дорослого.

М. Монтессорі

День дошкілля – українське загальнодержавне свято, засноване в 2011 році на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 року № 629 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року» та резолюції І Всеукраїнського з’їзду працівників дошкільної освіти.

Ідея цього свята – допомогти суспільству звернути увагу на дитячий садок, дошкільну освіту в цілому і на роботу працівників цієї галузі.

Дошкільний вік – один з найбільш відповідальних і важливих періодів у житті підростаючого покоління, в якому починається закладання любові до природи, навколишнього світу і Батьківщини. Від професіоналізму, терпіння і мудрості наших вихователів,  уваги до унікального і своєрідного внутрішнього світу дитини залежить те найдорожче, що у нас є – наше життя і наша надія. Бути вихователем – високе покликання, велика відповідальність і глибока повага.

27 вересня у столиці відзначатиметься День дошкілляУ рамках всеукраїнського Дня дошкілля 26-27 вересня 2012 року в Києві пройде Столичне свято дошкільної освіти. У дитячих садочках нашого міста відбудуться екскурсії-огляди, майстер-класи, виставки творчих робіт, святкові концерти, театралізовані вистави та спортивні розваги для дітей і їхніх батьків.

27 вересня 2012 року в приміщенні Київського палацу дітей та юнацтва буде проведено розширене засідання колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з питання: «Стан та перспективи розвитку дошкільної освіти». Також відбудеться святкування всеукраїнського Дня дошкілля.

У рамках заходу передбачено провести:

• виставку творчих робіт та портфоліо переможців конкурсу «Вихователь року», «Кращий дошкільний навчальний заклад»;

• виставку-ярмарок дидактичних посібників, освітянських видань;

• урочистий концерт та нагородження переможців конкурсів.

Для участі у проведенні Дня дошкілля запрошені Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, члени колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, керівництво Профспілки працівників освіти і науки України та її організаційних ланок, делегації від регіональних органів управління освітою, педагогічні працівники та дитячі колективи Київського палацу дітей та юнацтва.

Реєстрація учасників всеукраїнського Дня дошкілля розпочнеться о 9.00.

Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку