«Бути вчителем – це моя місія», – Елла Ситник

«Бути вчителем – це моя місія», – Елла Ситник«Почавши навчатися у школі, я одразу зрозуміла, що хочу бути вчителем, і дивилася на педагогів як на своїх колег», – розповідає Елла Василівна Ситник, вчитель-методист історії та правознавства спеціалізованої школи №250 з поглибленим вивченням математики Деснянського району міста Києва.

У народі кажуть, що ім’я говорить саме за себе, проте за Еллу Ситник говорить її дівоче прізвище – Поведач. І напевно не дарма, адже вона вважає, що потрібно не лише навчати дітей, але й виховувати їх з особливою щербинкою в серці. Кожна людина приходить у світ з якоюсь місією, адже в ній закладено це велике призначення, а місія Елли Василівни – бути вчителем. Потрібно вчити учнів не лише предмету, бо це вже позавчорашній метод, а й докладати усіх зусиль, щоб він став інструментом для формування людини як особистості.

Як цілком відданий своїй роботі педагог, Елла Василівна не лише вчить школярів історії та правознавства, але й у 2004 році створила в школі Музей освіти. Там для учнів та гостей вона проводить тематичні уроки, в ході яких вони можуть здійснити незвичайну цікаву подорож Україною від найдавніших часів до сьогодення та ознайомитися з визначними діячами далекого минулого. В музеї є сім експозицій, кожна з яких уособлює свою історичну епоху. У приміщенні знаходиться чимало пам’яток, успадкованих від минулих поколінь: історичні книги, панно радянського періоду, патефон, а також зібрано матеріали про спогади педагогів.

Вчитель активно долучає учнів школи до пошукової, краєзнавчої та науково-дослідницької роботи по вивченню історичного минулого. Щороку під її копітким керівництвом учні пишуть близько десяти наукових робіт, які займають призові місця на різних конкурсах.

Відмінник освіти України Елла Ситник, нагороджена Почесним знаком «Василь Сухомлинський», переконана, що вчитель має вчитися все життя і любити це робити, щоб отримувати задоволення. Вона впевнена, що самоосвіта – це добре, проте кожна людина повинна самовдосконалюватися і робити будь-яку справу так, щоб максимально реалізувати свої здібності.

Прес-служба КМОППОіНУ