Стан та перспективи розвитку дошкільної освіти

Стан та перспективи розвитку дошкільної освітиЦе питання 27 вересня, у всеукраїнський День дошкілля, стало лейтмотивом розширеного засідання колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

У своєму виступі міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник поінформував про динаміку розвитку мережі дошкільних навчальних закладів та впровадження електронної черги до дитсадків для реєстрації дітей. Однак досі зберігається попит на місця в дитячих садках України: нині на 100 місць претендує 113 дітей.

Під час засідання колегії були розглянуті питання перспективи розвитку дошкільної освіти, можливості зменшення «паперової роботи» працівників дошкілля, а також якісного харчування дітей, медичного обслуговування, забезпечення освітян методичними матеріалами, створення ДНЗ сімейного типу тощо.

У результаті обговорення було вирішено створити робочу групу на чолі із заступником міністра освіти Борисом Жебровським для опрацювання пропозицій учасників колегії.

– Ми активно співпрацюємо з Профспілкою і зацікавлені в тому, щоб освітяни повідомляли нам про те, що їх хвилює.
Адже ми прагнемо створити сприятливі умови для працівників галузі «Освіта», а для цього маємо бути цілком поінформовані.
Подавайте ваші поради, зауваження та побажання до робочої групи.
Дмитро Табачник,
міністр освіти і науки, молоді та спорту України

27 вересня відбулося святкування всеукраїнського Дня дошкілля.

У рамках заходу були проведені:

• виставка творчих робіт та портфоліо переможців конкурсу «Вихователь року», «Кращий дошкільний навчальний заклад»;

• виставка-ярмарок дидактичних посібників, освітянських видань;

• урочистий концерт та нагородження переможців конкурсів.

Участь у відзначенні Дня дошкілля взяли міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, члени колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, керівництво Профспілки працівників освіти і науки України та її організаційних ланок, делегації від регіональних органів управління освітою, педагогічні працівники та дитячі колективи Київського палацу дітей та юнацтва.

Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку