Схвалено «Стандарт столичної освіти»

Схвалено «Стандарт столичної освіти»1 жовтня 2012 року в Колонній залі КМДА відбулося схвалення проекту «Стандарту столичної освіти».

Під час спільного засідання Колегії КМДА, Громадської гуманітарної ради міста Києва, Комітету економічних реформ, пройшло обговорення основних положень проекту. Зокрема, забезпечення рівного доступу всіх киян до освіти, створення сприятливих умов для комфорту дитини та формування її як творчої, всебічно розвинутої та успішної особистості, використання здоров’язбережувальних технологій та забезпечення працівникам освітньої сфери соціальних гарантій.

На засіданні були присутні голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, заступник голови КМДА Леонід Новохатько, начальник Головного управління освіти і науки (КМДА) Оксана Добровольська, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, представники громадських організацій та батьківського комітету.

«Столичний стандарт освіти» – стратегічний орієнтир розвитку освітньої галузі міста, пріоритетне завдання київської міської влади. Прийняття київського стандарту є вагомим аргументом для виваженого діалогу з урядом. Досягнення цих стандартів стануть прикладом для багатьох європейських країн. В освіті – наша перспектива майбутнього», –  заявив Олександр Попов.

У своєму виступі Олександр Яцунь зазначив: «Стандарт столичної освіти» – це відповідь на виклики сучасного суспільства. Основним у цьому проекті має стати визнання вчителя у суспільстві, гідна заробітна плата, збереження і підвищення муніципальної надбавки, забезпечення освітян житлом, а також збільшення пенсій вчителів, які б прирівнювалися до розміру пенсійних виплат науковців».

Наприкінці засідання представники міської влади зауважили, що «Стандарт столичної освіти» має стати результатом спільної роботи освітян, батьків і влади.

Прес-служба КМОППОіНУ

11.листопада