Дитсадочок №214 Святошинського району столиці відсвяткував ювілей

Дитсадочок №214 Святошинського району столиці відсвяткував ювілейХочу поділитися на сторінках профспілкового сайту радісними хвилинами з життя дошкільного навчального закладу, де працюю.

У вересні цього року дошкільний навчальний заклад №214, який знаходиться в одному з мальовничих куточків Святошинського району міста Києва, відсвяткував своє 55-річчя.

На території закладу зібралося багато гостей – батьки, дідусі й бабусі, хрещені батьки, працівники управління освіти Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації, представники політичних партій, працівники Національного музею народної архітектури та побуту України, ветерани педагогічної праці, випускники. Хлібом-сіллю зустрічали господарі дорогих гостей. Організаторам свята так хотілося донести до дітей, що вони – українці, розмовляють українською мовою, співають українські пісні, люблять гратися в народні ігри.

Низький уклін і вдячність працівникам закладу висловила в своєму виступі Валентина Миколаївна Павлиш, заступник начальника управління освіти з питань дошкільної освіти. Спогадами про радісні миті, пережиті у дитячому садку, поділилася випускниця 1975 року Юлія Бутенко та випускник 2011 року Георгій. Дитинство у кожного своє і неповторне, й воно залишиться в серці назавжди. Добрі слова на адресу педагогів, які віддають свою любов і серце малюкам, виховують і навчають їх життєвої мудрості, висловили батьки. Приємні хвилини насолоди присутні отримали від народних пісень, які подарувала Сусанна Карпенко, учасниця фольклорного ансамблю „Божичі”, бандуристок Вікторії Захаревич та Ірини Гнатюк. Своє вітання задушевною піснею „Доне, моя донечко” залишив хрещений батько Андрій Гой. Всіх зачарувала гра на сопілці Вікторії Шарафуддінової. Запальні українські таночки дітей середнього та старшого віку, гурту „Соколята” нікого не залишили байдужими. На святі лунали вірші, жарти, сміх.

Увазі дітей та гостей були запропоновані виставки „Світ дитячої фантазії”, „Світ захоплення сім’ї”, „Осінній дивосвіт”. Діти змогли відвідати майстер-класи, які провели представники осередків національної культури. А ще ми запросили всіх присутніх скуштувати козацький куліш, традиційні українські страви, поласувати узваром із сушини. Педагогам вдалося створити невимушену родинну атмосферу душевної близькості, народного колориту, позитивного настрою та святковості для усіх присутніх.

З повагою
Лідія Григорівна Мозгова,
завідуюча дошкільного навчального закладу №214
Святошинського району