Зі святом, дорогі освітяни!

Зі святом, дорогі освітяни!Таким лаконічним і зворушливо влучним вітанням, що посміхалося гостям зі всіх фасадних плакатів і моніторів, зустрів столичних освітян 2 жовтня 2012 року найкращий концертний зал країни – Національний палац мистецтв «Україна». Шанобливо запрошуючи до урочистостей, у фойє Палацу на честь київських педагогів лунали виступи Народного художнього колективу естрадно-духового оркестру «Юність» та Народного художнього колективу ансамблю народної музики «Первоцвіт».

Традиційно першої неділі жовтня наша країна відзначає День працівників освіти, а цьогоріч у столиці відбулося загальноміське свято найвищого рівня.

Участь у святі взяли почесні гості: голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, депутат Верховної Ради України, голова комітету Верховної Ради України з питань освіти та науки Максим Луцький, голови постійних комісій Київради, голови районних в місті Києві державних адміністрацій, начальники управлінь освіти РДА, голови районних у м. Києві організацій Профспілки, педагоги, учні та їхні батьки.

Організатори святкового заходу: Головне управління освіти і науки виконавчого органу Київради на чолі з начальником Оксаною Добровольською та Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України, яку очолює голова, – Олександр Яцунь.

Після гучних святкових фанфар голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов та міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник привітали педагогів із професійним святом – Днем працівників освіти.

Церемонія вручення державних та регіональних нагород кращим із кращих освітянам Києва стала справжнім і достойним визнання самовідданої праці викладача, вчителя, вихователя, усіх працівників галузі «Освіта».

Відповідно до Указу Президента, за значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну педагогічну, науково-педагогічну діяльність та високий професіоналізм державними нагородами були відзначені:

орденом «За заслуги» ІІ ступеня» – Лук’яненко Дмитро Григорович, декан факультету Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана;

– Оболенська Тетяна Євгенівна, проректор Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана;

орденом «За заслуги» ІІІ ступеня – Харченко Володимир Петрович, проректор Національного авіаційного університету;

• присвоєно почесні звання:

«Заслужений працівник освіти України» – Крючкову Георгію Георгійовичу, завідувачу кафедри Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка;

«Заслужений діяч науки і техніки України» – Круцевич Тетяні Юріївні, завідувачу кафедри Національного університету фізичного виховання і спорту України;

«Заслужений працівник культури України» – Савченко Ірині Віталіївні, директору Центру культури та мистецтв Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова;

«Заслужений працівник фізичної культури і спорту України»Батруху Миколі Павловичу, вчителю Республіканського вищого училища фізичної культури;

Почесною грамотою Кабінету Міністрів України за вагомий особистий внесок у розвиток освіти, багаторічну плідну науково-педагогічну діяльність та високий професіоналізм нагороджено Головко Дмитро Богданович, радник ректора Київського національного університету технологій та дизайну.

• вручено відомчі нагороди:

Нагрудний знак «А. С. Макаренко» Косенку Олександру Юрійовичу, директору навчально-виховного комплексу Солом’янського району;

– Кривич Вікторії Геннадіївні, вчителю музичного мистецтва санаторної школи-інтернату №21 Оболонського району;

Нагрудний знак «Василь Сухомлинський» Артем’євій Ніні Василівні, заступнику директора з навчально-виховної роботи гімназії №153 імені О.С. Пушкіна Шевченківського району;

– Чайковській Ніні Василівні, методисту районного науково-методичного центру управління освіти Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації;

Нагрудний знак «Відмінник освіти України» – Алфьоровій Інні Федорівні, вчителю початкових класів спеціалізованої школи №254 Святошинського району;

– Василенко Людмилі Григорівні, керівнику гуртка Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка;

– Гордашевській Олені Михайлівні, практичному психологу дошкільного навчального закладу №98 Подільського району;

– Дитиненку  Віктору Васильовичу, вчителю географії ліцею №303 Дарницького району;

– Ущаповській Ользі Іванівні, вчителю фізики Технічного ліцею Дніпровського району;

– Шайдич Наталії Андріївні, заступнику директора з навчально-виховної роботи середньої загальноосвітньої школи №308 Деснянського району.

Також, за багаторічну плідну працю, високі досягнення у професійній діяльності, вагомий внесок у справу розбудови столичної освіти та з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти пам’ятними медалями «На відзначення 1530-річчя Києва» були нагороджені поважні педагоги – ветерани столиці: Баталова Валерія Давидівна, колишній директор гімназії №153 імені О.С. Пушкіна Шевченківського району; Білецька Людмила Кузьмівна, колишній директор СЗШ №227 Голосіївського району; Бобровицька Галина Григорівна, колишній директор СШ № 34 Подільського району; Кордун Олександр Петрович, колишній директор Технічного ліцею Дніпровського району; Кутовий Леонід Павлович, колишній директор СЗШ № 9 Оболонського району; Леут Олена Андріївна, колишній директор СЗШ № 5 Печерського району; Максимчук Валентина Іванівна, вчитель  історії гімназії № 267 Дарницького району; Метенко Раїса Олександрівна, директор науково-методичного центру управління освіти Солом’янської районної в  місті Києві державної адміністрації; Шумякова Надія Василівна, колишній директор СЗШ №263 Деснянського  району та Хіміна Тетяна Володимирівна, колишній директор СШ №206 Святошинського району.

– Готуючись до свята, ми радилися з Головним управлінням освіти і науки, столичною організацією Профспілки працівників освіти, де і як організувати наше свято. І вирішили, що такий поважний колектив як освітяни столиці України безумовно повинен відзначити це свято саме у палаці «Україна».
Є пропозиція проводити свято на найвищому рівні щороку, щоб це стало нашою традицією. Ми хочемо підняти престиж професії вчителя. 2011 – 2012 навчальний рік для столичної освіти видався насиченим і результативним. Уже завершено обговорення Стандарту столичної освіти і прийнято рішення подати його на розгляд Київської міської ради. Ми ставимо перед собою амбітні цілі – підняти престиж професії вчителя та столичну освіту на найвищий сучасний рівень. Це непросто, але варто досягнення. Я впевнений, що ви допоможете вирішити питання, пов’язані з лобіюванням наших спільних інтересів. Адже за висловом Черчеля: «Шкільний учитель має більше влади, аніж Прем’єр-міністр». Щиро вітаю вас із прийдешнім святом і бажаю благополуччя, успіхів, здоров’я і зростання заробітної плати.
Олександр Попов,
голова КМДА

– Дорогі друзі! Зі святом вас. Цей рік сповнений звершеннями і для столиці України, і для держави. Уряд України затвердив нові державні стандарти для нашої школи і приємно, що після їх затвердження на їх підставі народився Стандарт столичної освіти – це ще більше досягнення і вища якість освіти. Я впевнений, що ви зможете реалізувати ці високі рубежі та цілі, які поставила перед собою освіта.
Саме у столиці зосереджені найталановитіші і найкращі вчителі, директори ліцеїв, гімназій, вихователі дитсадків. Ваші вихованці стають не лише переможцями всеукраїнських олімпіад, а й перемагають у міжнародних змаганнях, здобувають славу для нашої держави. Нехай усі освітяни беруть приклад зі своїх столичних колег. На світі є лише одна професія від Всевишнього – це професія вчителя.
Дмитро Табачник,
міністр освіти і науки, молоді та спорту України

Незабутнім і натхненно-феєричним подарунком для гостей урочистої події став святковий концерт за участю провідних дитячих колективів столиці, заслужених артистів України і всесвітньовідомого Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені П.П. Вірського.

Більше фото можно переглянути на сторінці Facebook

Прес-служба КМОППОіНУ