Праця в ХХІ столітті – у центрі уваги науково-практичної конференції КНЕУ

3 жовтня 2012,Новини, Вища освіта

Праця в ХХІ столітті – у центрі уваги науково-практичної конференції КНЕУ3 жовтня 2012 року у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана відбулася науково-практична конференція «Праця в ХХІ столітті: новітні тенденції, соціальний вимір, інноваційний розвиток».

На урочистому зібранні виступив ректор КНЕУ імені Вадима Гетьмана Анатолій Павленко, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, професор, доктор економічних наук Анатолій Колот, директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова та ін.

На початку конференції Анатолій Павленко побажав учасникам зібрання плідної роботи, вдалого наукового спілкування та прирощення соціального капіталу.

У ході конференції було розглянуто питання трансформації праці в умовах інноваційного розвитку, соціально-трудових відносин, сучасні технології управління людськими ресурсами та розвиток соціальної сфери.

«У всьому світі відбувається процес об’єднання капіталу. Проте при цьому капітал має нести соціальну відповідальність перед суспільством. Для того аби підвищити рівень довіри громадян одне до одного та до суспільних інституцій тобто соціальний капітал, необхідно готувати молоде покоління, яке б достойно захищало свої права та стійко сприймало глобалістичні виклики», – зазначив Олександр Яцунь.

Цю тезу у своєму виступі підтримав Анатолій Колот: «Світ праці залишається головним інститутом, який продукує якість життя. Право на працю має бути захищеним насамперед законодавством і профспілками».

Конференція, у ході якої проходитимуть різноманітні культурно-просвітницькі заходи, триватиме до 5 жовтня.

Прес-служба КМОППОіНУ