«Профспілкова діяльність вчить бути лідером», – Лариса Макаренко

«Профспілкова діяльність вчить бути лідером», – Лариса МакаренкоЗа твердженням Софії Русової, «вихователька – садівниця в саду дітей», і як росте та квітує цей сад залежить саме від тих, хто його плекає. Тому найбільшою цінністю і окрасою кожного закладу освіти є його колектив. У дитсадку № 819 Святошинського району столиці «Золота рибка» він настільки згуртований і творчий, що навіть хобі професійний склад закладу має спільне. Навчаючи дітей, працівниці садочку стають майстринями рукоділля. Вони діляться між собою натхненням і разом досягають нових обріїв креативу. Так з легкої руки вихователів і нянь дитячі творчі виставки перетворюються на мистецькі галереї, а власні витвори вишивки – на шедевральні колекції картин.

Цим творчим і майстерним освітянським товариством протягом 4 років керує Лариса Макаренко. Вона вже майже чверть століття присвятила дошкільній освіті: працювала вихователькою та інструктором з фізичного виховання, отримала 2 вищі педагогічні освіти, стала вихователем-методистом, а нині є завідуючою дитячого садку. Лариса Миколаївна змалечку мріяла працювати з дітьми.

«Колектив садочку молодий і запальний. У кожного очі горять, а з такими людьми просто хочеться працювати. Я запалюю їх своєю енергією, і вони віддаються повністю дітям і роботі. Для мене садочок – це друга домівка, і 80% свого часу я перебуваю саме тут», – ділиться Лариса Макаренко. – «Чим для мене є моя професія? Відповім лише двома словами: радість і задоволення».

Забезпечити таку комфортну і злагоджену роботу, єдність цілей, думок і поривань колективу здатна дієва профспілкова організація. Лариса Макаренко очолювала 12 років первинну профспілкову організацію навчально-виховного комплексу «Довіра» і 8 років була членом профбюро Святошинського району. Тому будучи тепер керівником, вона продовжує і надалі традиції тісної співпраці з профспілкою та головою профкому ДНЗ Надією Бабич.

За словами завідуючої, саме активна громадська позиція допомогла їй досягти керівних посад і піднятися кар’єрними сходами. Оскільки, будучи головою первинки, вона знаходилася на вістрі подій, у центрі всього, що відбувається в місті. «Голова Святошинської районної в м. Києві організації Профспілки Людмила Заворітько під час засідань вводила нас в курс ситуації, а я мала донести повну інформацію своєму колективу», – згадує Лариса Макаренко, – «Тому я знайомилася з відповідними законодавчими актами, працювала з документацією. А головне – протягом профспілкової діяльності навчилася бути лідером колективу. Цей досвід став надзвичайно корисним на посаді керівника».

– Педагоги – це особливі люди, у яких нестямно горять очі жагою до знань і звершень. Звичайно, енергійність і ця спрага до всього нового та непізнаного і є рушійною силою освіти.
А профспілкова освітянська діяльність – це, перш за все, небайдужість як до самих людей, так і до їхньої професії.
Усім моїм колегам хочу побажати натхнення та великого задоволення від роботи в закладі освіти, бо вона дарує розмай позитивних почуттів!
Лариса Макаренко,
завідуюча ДНЗ № 819
Святошинського району

Прес-служба КМОППОіНУ