Ділимося досвідом профспілкової роботи

11 жовтня 2012,Публікації » Новини

Ділимося досвідом профспілкової роботи11 жовтня 2012 року Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України провела семінар працівників членських організацій Київської міської ради профспілок на тему «Організація профспілкового навчання» (з досвіду роботи КМОППОіНУ).

У профспілковому медіа-центрі виступив голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь: «Профспілкова організація – це її активні члени. Тому у навчальних закладах ми проводимо семінари та тренінги з метою донести до молодого покоління ефективність діяльності профспілки та підготувати їх до сучасних реалій життя».

У ході семінару завідувач відділу організаційної роботи КМОППОіНУ Ірина Волинко зосередила увагу аудиторії на темі профспілкового навчання як чинника ефективності профспілкової діяльності, плануванні цієї роботи, розповіла про реалії та перспективи навчання профспілкових кадрів. Учасники семінару активно долучалися до обговорення новітніх форм і методів організації підготовки різних категорій профактиву, ставили запитання та мали можливість отримати на них ґрунтовні відповіді.

Головний спеціаліст інформаційного відділу КМОППОіНУ Олексій Михальченко розповів аудиторії про інформаційно-комунікаційні технології як засіб дистанційного навчання. Учасники семінару дізналися про схему проведення вебінару за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій та як забезпечується зв’язок і взаємодія учасників навчання.

Заступник голови профкому студентів і аспірантів ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» Максим Щеглюк ознайомив присутніх з організацією роботи школи профактиву вишу.

Під час семінару Володимир Любарець, заступник голови Міськпрофради, керівник департаменту розвитку профспілкового руху, правового захисту, гуманітарних питань зауважив, що проведення таких семінарів – це один із найкращих способів обговорення важливих питань та нагода поділитися досвідом, висловити свою точку зору і набути нових знань.

На завершення колегам була надана можливість відчути на собі практичну частину сучасного навчання. Фрагмент тренінгу «Організація профспілкового навчання», апробованого на семінарі-навчанні голів первинних профспілкових організацій студентів у Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова, для учасників провела студентка магістратури КНУ імені Тараса Шевченка Марина Кліщевська (екс-голова профбюро НПУ імені М.П. Драгоманова).

Учасники семінару висловили глибоку вдячність організаторам заходу, відзначили високий рівень професійності, системність та ефективність організаційної роботи КМОППОіНУ. Подякували за цікаву й корисну інформацію про профспілкове навчання та за наданий пакет інформаційних матеріалів для використання у подальшій роботі.

Прес-служба КМОППОіНУ