Відбувся семінар ЦК Профспілки з питань соціально-економічного захисту

15 жовтня 2012,Публікації » Новини

Відбувся семінар ЦК Профспілки з питань соціально-економічного захистуЗ 9 до 11 жовтня 2012 року у м. Судак Автономної Республіки Крим відбувся семінар фахівців та заступників голів з питань соціально-економічного захисту Кримської республіканської, Київської, Севастопольської та обласних організацій Профспілки працівників освіти і науки України. Заступник Голови Профспілки Любов Гарбаренко відкрила роботу заходу, ознайомивши учасників з основними програмними цілями семінару.

Григорій Осовий, заступник Голови Федерації профспілок України, у своєму виступі «Соціальний діалог в Україні» зосередив увагу на питаннях реалізації соціально-економічної політики держави, гідної праці, захисту прав та інтересів спілчан та розповів про стан соціального діалогу профспілок із Урядом.

Учасникам семінару було представлено соціологічне опитування проведене Центром Разумкова, відповідно до якого респонденти, які повністю довіряють профспілці складають 4,7% опитаних; їхня позиція у взаємовідносинах з владою (соціальний діалог – 79%, створення своєї партії – 6%, підтримка політичних партій – 5%, важко відповісти – 10%). На питання, для чого потрібна профспілка, 6% опитаних відповіли – для видачі путівок; 3% – надання матеріальної допомоги, 67% – добиватися достойної оплати праці.

У ході роботи семінару для учасників проводилися тренінги, презентації та круглі столи, під час яких були розглянуті питання:

• роботи з укладення колективних договорів;

•  підтвердження репрезентативності організаційних ланок;

•  аспектів управління та ведення переговорів у профспілкових організаціях;

•  профспілкової комунікації тощо.

На завершення семінару було проведено круглий стіл, метою якого стало вироблення тактики спільних дій щодо захисту трудових та соціально-економічних прав та інтересів працівників освіти.

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018