Тривають зустрічі з керівниками загальноосвітніх навчальних закладів

Тривають зустрічі з керівниками загальноосвітніх навчальних закладів15 жовтня 2012 року відбулася зустріч начальника Головного управління освіти і науки виконавчого органу Київради (КМДА) Оксани Добровольської з директорським корпусом загальноосвітніх навчальних закладів Дніпровського району столиці.

У роботі наради взяли участь голова Київської міської організації Профспілки освітян Олександр Яцунь, начальник управління освіти Дніпровської районної у м. Києві державної адміністрації Василь Ільєнко, голова Дніпровської районної у м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України Галина Нікандренко.

Протягом зібрання проходив аналіз поточної ситуації в освіті району: рейтингових показників навчальних закладів, наповнюваності шкіл та якості освітніх послуг. Основний акцент, за твердженням начальника ГУОН КМДА, має ставитися на формуванні в учнів стійкого прагнення до знань та задоволення від навчального процесу.

Олександр Яцунь поінформував присунтіх про дії столичної організації профспілки освітян, спрямовані на забезпечення соціально-економічних гарантій всіх працівників галузі.

Окрім того, голова КМОППОіНУ у своєму виступі окреслив один із напрямів вирішення питання поліпшення житлових умов освітян столиці за програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів.

Зважаючи на низький рівень доходів працівників освіти, високу вартість житла в м. Києві, окремі умови програми не дозволяють освітянам взяти в ній участь. Тому Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України надала пропозиції КМУ щодо внесення змін до відповідної постанови, зокрема:

• збільшення розрахункової вартості житла для м. Києва та Київської області;

• надання часткової компенсації незалежно від площі житла;

встановлення наступного алгоритму реалізації програми:

крок №1: банківська установа укладає з позичальником договір про надання іпотечного кредиту з відсотковою ставкою – 3% річних.

крок №2: отримувач бюджетних коштів (управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву») укладає договір з банком про надання часткової компенсації – 13%. Перерахунок компенсації здійснюватиметься напряму на рахунок банківської установи, без укладення тристороннього договору між позичальником, банком та отримувачем бюджетних коштів. У такому разі позичальник не нестиме жодних зобов’язань перед банком при невиконанні державою, взятих нею зобов’язань.

Прес-служба КМОППОіНУ

11.листопада