ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany

«Кожен має зробити в житті щось добре і світле», – Віра Клименко

«Кожен має зробити в житті щось добре і світле», – Віра КлименкоУсіх, хто любить дітей, любить поезію, і взагалі тих, хто любить…, Віра Олександрівна Клименко, учитель математики СШ №16 Оболонського району столиці, з відкритою душею запрошує на свій творчий вечір «Сяйво серця», який відбудеться 23 жовтня 2012 року о 18.00. Місце зустрічі – Будинок учителя. А де б іще педагог по життю й талановита письменниця воліла презентувати свої книги, як не в столичному освітянському храмі…

Звичайно, для когось може стати дивним, що вчитель математики пише вірші, адже зазвичай цим займаються філологи чи літературознавці. Проте саме цей предмет допоміг Вірі Клименко відкрити для себе гармонію світу. Ставши студенткою НПУ імені М.П. Драгоманова вона ще не повністю усвідомлювала, що математика – це не лише цікава наука, а й бездонне непізнане море.

Інколи учні запитують, для чого їм математика, адже інтеграли, пропорції, тангенси та диференціали навряд чи знадобляться їм у повсякденному житті. Але вчитель впевнено відповідає: «Математика допомагає тренувати мозок та логічно мислити, а це вміння неабияк стане вам у нагоді протягом усього вашого життя».

Своїх учнів педагог вчить шукати золотий перетин чи золоту пропорцію, яка характеризує гармонійність не лише в математиці, фізиці, біології, астрономії та інших науках, але й у житті. Кожна людина бачить світ таким, яким хоче його бачити, і важливо знайти в ньому таке співвідношення, яке б допомагало нам відчувати гармонію душі і серця, бажання і можливостей.

Професія вчителя складна і відповідальна, оскільки потрібно багато сил, терпіння і любові для того, щоб впоратися з цілим класом та зробити свій урок цікавим і зрозумілим для кожного учня. Тому потрібно творчо мислити та постійно самовдосконалюватися, бо без цього жодна технологія навчання не буде ефективною.

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018