Всеукраїнський форум лідерів студентських профспілкових організацій

18 жовтня 2012,Публікації » Новини

Всеукраїнський форум лідерів студентських профспілкових організаційСьогодні, 18 жовтня 2012 року, розпочав свою роботу дводенний Всеукраїнський форум лідерів студентських профспілкових організацій. У Великому залі Федерації профспілок України зібралося понад 300 активістів первинних профспілкових організацій студентів та студентського самоврядування вищих навчальних закладів з різних регіонів нашої держави.

На Форумі були розглянуті гостро актуальні для українського студентства питання: поліпшення якості вищої освіти, підвищення конкурентоздатності випускників вищих навчальних закладів на ринку праці, належної організації стажування та практики студентів на виробництві.

Варто зазначити, що увага учасників заходу була зосереджена на невідповідності стипендіального забезпечення до прожиткового мінімуму, переповненості студентських гуртожитків, функціонуванні санаторіїв-профілакторії і недостатньому матеріально-технічному забезпеченню вишів. Доповідачі наголошували на необхідності посилення соціально-економічного захисту студіюючої молоді, акцентували на конкретних проблемах і пропонували на обговорення загалу способи їх вирішення.

За результатами цієї роботи було прийнято резолюцію Всеукраїнського форуму лідерів студентських профспілкових організацій.

Кульмінаційною подією стало обрання Першого студентського Президента. Відкрите голосування студентської громади засвідчило одностайність вибору – відтепер цю високу посаду обійматиме Ольга Чабанюк, голова первинної профспілкової організації студентів і аспірантів Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Форум організований та проводиться Асоціацією правозахисних організаторів студентів України спільно з Профспілкою працівників освіти і науки України за підтримки Державної служби молоді та спорту України в рамках реалізації програми «Соціальне становлення, духовний розвиток та формування загальнолюдських цінностей у студентської молоді».

Переглянути фото на FACEBOOK

Прес-служба КМОППОіНУ