Міжнародний день шкільних бібліотек

Міжнародний день шкільних бібліотекМіжнародний день шкільних бібліотек відзначають четвертого понеділка жовтня, починаючи з 1999 року за ініціативою ЮНЕСКО. Вперше його проголосив президент Міжнародної асоціації шкільних бібліотек Бланк Вулз. У 2005 році офіційний статус свята підтвердив уже новий президент цієї організації Пітер Дженко.

Основна мета цього дня – привернути увагу суспільства до критичного становища, в якому опинилися шкільні бібліотеки сьогодні. Впродовж багатовікової історії вони були і є нині найважливішим культурно-освітнім, виховним і науково-методичним центром, який виконує функцію інформаційного супроводу навчальної та освітньої діяльності.

У січні 2008 року координатор проекту Рік Малхолланд оголосив, що Міжнародний день шкільних бібліотек перетвориться в місячник – теж міжнародний. І в жовтні цього ж року пройшов перший Місячник шкільних бібліотек під девізом "Грамотність і навчання у вашій шкільній бібліотеці". Учасники акції могли вибрати будь-який день протягом місяця для проведення заходів, присвячених шкільним бібліотекам. Деякі, втім, не обмежувалися одним днем і навіть тижнем, а оголошували довготривалі заходи – такі, наприклад, як збір книг протягом всього місячника.

У бібліотеках загальноосвітніх навчальних закладів працюють висококваліфіковані фахівці, відповідальні й щиро віддані своїй благородній справі люди, яким вдається перетворити шкільні бібліотеки на сучасні, комфортні й потужні інформаційні центри.

Щиро вітаємо бібліотекарів з Міжнародним днем шкільних бібліотек та зичимо міцного здоров’я, творчого натхнення, благополуччя та дружнього взаєморозуміння.

Прес-служба КМОППОіНУ