У центрі Києва біля арки «Дружби народів» відкриють телестадіон

24 квітня 2009,Публікації » Новини
25 квітня в центрі Києва відкриють телестадіон «Територія уболівальників». Напроти амфітеатру, біля арки «Дружби народів», на двометровому постаменті буде встановлено екран розміром 4 на 6 м. Протягом місяця на ньому будуть транслюватися усі найцікавіші спортивні події, на які багата цьогорічна весна. Це – фінальні змагання за єврокубки, зокрема двобої між «Динамо» і «Шахтарем» в останньому в історії Кубку УЄФА, вирішальні матчі чемпіонату та кубку України з футболу, «Формула-1» і навіть конкурс «Євробачення».

Вхід на телестадіон буде безкоштовним, а на самій його території буде забезпечуватися належна безпека, а навколо розмістяться заклади харчування. Проект реалізується під патронатом Київської міської державної адміністрації.

«Навіщо знову забиватися в прокурені й недешеві бари, коли можна вболівати на свіжому повітрі, слідкуючи за подіями на великому екрані та відчуваючи енергію інших вболівальників? – каже Анатолій Махиня, координатор проекту «Територія уболівальників». – Фан-зони – це обов’язкова частина спортивного життя в розвинутих країнах. Наприклад, у Відні під час минулорічного чемпіонату Європи було організовано біля десяти великих фан-зон. При цьому центральна фан-зона простягнулася на 1,2 км і мала 9 великих екранів. До Євро-2012 залишилося 3 роки – нам вже треба відкривати цей формат для себе, адже він є неодміною частиною футбольного свята, яке має підготувати Україна».

Телестадіон «Територія уболівальників» буде працювати за принципом «нон-стоп» - починаючи з 10:00 і до 22:00, або кінця спортивної події. «Паузи» між прямими трансляціями футболу, тенісу, боксу, баскетболу, «Формули-1» будуть заповнювати легендарні футбольні матчі, такі як «Динамо» – «Спартак», Україна – Росія, а також авторські фільми про історію українського футболу. Також між трансляціями будуть виступати музичні гурти та розігруватися призи – футболки та футбольні м’ячі з автографами спортсменів.

«Ми поставили за мету створити першу в Києві фан-зону, зробити її приємною та дружньою для відвідувачів, де могли б якісно провести час як молодь, так і ветерани вболівання», – каже пан Махиня.