День визволення України від фашистських загарбників

28 жовтня 2012,Публікації » Новини

День визволення України від фашистських загарбників28 жовтня відзначається День визволення України від фашистських загарбників. Свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента України «Про День визволення України від фашистських загарбників» від 20 жовтня 2009 року № 836/2009.

У цей день вшановується пам’ять мільйонів полеглих за визволення української землі представників усіх національностей і співвітчизників, які загинули в боях на окупованій німцями території, в концтаборах та у фашистській неволі.

З цієї нагоди молодь столиці брала участь в облаштуванні пам’ятників, монументів і меморіальних споруд, які встановлені на вшанування подвигу учасників Великої Вітчизняної війни. Зранку відбулося покладання квітів до могили Невідомого солдата, пам’ятника тричі Герою Радянського Союзу маршалу авіації І.М. Кожедубу та інших меморіальних об’єктів.

Прес-служба КМОППОіНУ