День визволення Києва від фашистських загарбників

6 листопада 2012,Публікації » Новини

День визволення Києва від фашистських загарбників6 листопада кияни відзначають День визволення столиці від фашистських загарбників. 1943 року війська Першого Українського фронту під командуванням генерала Ватутіна визволили Київ від німецьких окупантів. Понад 200 тисяч бійців Червоної Армії поклали своє життя за місто.

За мужність і героїзм при визволенні столиці було нагороджено орденами і медалями 17500 бійців і командирів, а 668 стали Героями Радянського Союзу, тридцять двоє з них були киянами.

Щиро вітаємо ветеранів Великої Вітчизняної війни і зичимо їм міцного здоров’я, щастя, довголіття, благополуччя і життєвої наснаги.

До річниці визволення міста Києва від фашистських загарбників у навчальних закладах проводяться тематичні уроки, бесіди, лекції, вечори, літературно-мистецькі заходи за участю ветеранів війни та дітей війни.

Школярі та студенти беруть участь у районних та міських заходах ритуалів пам'яті, покладанні квітів до могил, пам'ятників, меморіальних споруд і об'єктів, що встановлені на вшанування подвигу героїв Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

Також організовано відвідування учнями Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років», Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» (с. Нові Петрівці), Меморіального комплексу «Бабин яр», Національного історико-меморіального заповідника «Биковнянські могили», Меморіального комплексу «Букринський плацдарм» в Переяслав-Хмельницькому, філіалу Музею історії Києва «Партизанська слава Київщини», Парку Вічної Слави, парку Перемоги та шкільних музеїв бойової слави.

Прес-служба КМОППОіНУ

02.вересня