Строки проведення позачергової атестації працівників

7 листопада 2012,Публікації » Новини

Строки проведення позачергової атестації працівниківВідповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 року № 930, атестація може бути черговою або позачерговою.

Чергова атестація здійснюється один раз на п'ять років.

Позачергова атестація проводиться за заявою працівника з метою підвищення кваліфікаційної категорії (тарифного розряду) або за поданням керівника чи педагогічної ради навчального закладу з метою присвоєння працівнику кваліфікаційної категорії, педагогічного звання та у разі зниження ним рівня професійної діяльності.

Згідно з п. 1.6 Типового положення позачергова атестація з метою підвищення кваліфікаційної категорії може проводитися не раніш як через два роки після присвоєння попередньої.

При цьому, Типовим положенням не передбачено обмежень щодо строків проведення позачергової атестації з метою присвоєння педагогічного звання та у разі зниження працівником рівня професійної діяльності.

Таким чином, позачергова атестація з метою присвоєння працівникові педагогічного звання може проводитися незалежно від строку проведення чергової атестації.

Юридична служба КМОППОіНУ

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку