Невчасна виплата заробітної плати - питання №1 (оновленно)

12 листопада 2012,Публікації » Новини

Невчасна виплата заробітної плати - питання №1 (оновленно)За даними моніторингу районних у м. Києві організацій Профспілки працівників освіти і науки України станом на 12 листопада 2012 року освітянам столиці затримується виплата заробітної плати за другу половину жовтня поточного року.

Відповідно до ст. 115 Кодексу законів України про працю та ст. 24 Закону України "Про оплату праці" заробітна плата повинна виплачуватися в терміни, встановлені колективним договором, але не рідше двох разів на місяць.

З метою якнайшвидшого врегулювання питання оплати праці Київською міською організацією Профспілки працівників освіти і науки України надіслані звернення до голови КМДА О.П. Попова, начальника Головного управління освіти і науки виконавчого органу Київради (КМДА) О.М.Добровольської з вимогою вирішити це питання.

Наразі КМОППОіНУ вживає всі можливі заходи для виплати всім працівникам закладів освіти заробітної плати.

Станом на 17.30 12 листопада 2012 року відбулася зустріч Олександра Яцуня з  Начальником Головного управління освіти і науки КМДА Оксаною Добровольскою та розмова в телефонному режимі з відповідальними працівниками Головного фінансового управління КМДА з метою ліквідації затримки заробітної плати освітян столиці.

Шановні колеги, ми усвідомлюємо всю складність ситуації і докладаємо зусиль, щоб найближчим часом всі працівники нашої галузі отримали зароблені гроші.
З повагою,
Олександр Яцунь