До уваги голів комісій із соціального страхування

15 листопада 2012,Публікації » Новини

До уваги голів комісій із соціального страхуванняЗаконом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-ІІІ передбачено, що для забезпечення відновлення здоров’я застраховані особи (тобто наймані працівники, котрі працюють на підприємстві, установі, організації на умовах трудового договору, та на користь яких здійснюється загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням) та члени їх сімей (в тому числі, особи, котрі навчаються у вищих навчальних закладах) мають право на отримання санаторно-курортного лікування за рахунок коштів Фонду.

Зокрема, на сьогоднішній день застраховані особи Печерського району та члени їх сімей мають можливість отримати путівки за наявності медичних показань для лікування порушень обміну речовин та ендокринної системи, захворювань органів травлення, кровообігу, дихання, опори та руху, нервової системи та хребта, статевих органів на курортах Криму, Прикарпаття, Одеської, Волинської, Хмельницької, Тернопільської, Вінницької, Чернігівської та Київської областей, Приазовкурорту, Миргородкурорту, Моршинкурорту, Трускавецькурорту.

Відповідно до змін, внесених до Порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачуються за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженої постановою правління Фонду від 25 лютого 2009 року №12, з 14.09.2012 р. часткова оплата для застрахованих осіб при розміщенні у двомісному номері становить 20% вартості путівки (раніше було 30%), а для лікування дитини в супроводі дорослого – 15% (раніше було 20%). Рішення про надання путівки приймає комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства, установи, організації.

Для отримання додаткової інформації: 492-02-32, 492-02-33, 492-02-34.

Центральна міжрайонна

виконавча дирекція КМВ ФСС з ТВП