Міжнародний день толерантності

16 листопада 2012,Публікації » Новини

Міжнародний день толерантності16 листопада весь світ святкує Міжнародний день толерантності. Декларація принципів толерантності була затверджена 1995 року на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО.

У Декларації зазначено: «Толерантність означає поважання, сприйняття та розуміння різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті і переконань. Толерантність – це єдність у різноманітті. Це не тільки моральний обов'язок, а й політична та правова потреба. Толерантність – це те, що уможливлює досягнення миру, сприяє переходу від культури війни до культури миру».

1996 р. Генеральна Асамблея ООН запропонувала державам-учасникам щорічно святкувати Міжнародний день, присвячений терпимості, проводячи заходи щодо поширення ідей толерантності, орієнтовані як на навчальні заклади, так і на широку громадськість. Цього дня за традицією у багатьох країнах проводяться акції, спрямовані проти екстремізму, різноманітних форм дискримінації та проявів нетерпимості.

Прес-служба КМОППОіНУ