Київський музей Тараса Шевченка відзначив 60-ліття

27 квітня 2009,Публікації » Новини
Київський музей Тараса Шевченка відзначив 60-літтяДнями Київський національний музей Тараса Шевченка відсвяткував 60 років своєї діяльності.
На честь ювілею усі бажаючі мали змогу ознайомитися з однією з найраритетніших частин фондової колекції – особистими речами Кобзаря. Вперше в історії музею відвідувачі змогли побачити особисті речі Тараса Шевченка, якими він користувався в побуті. Відвідувачам також було представлено портрет відомого поміщика Марії Горленко, пензля великого українського поета.

"Мета виставки – презентувати світовій громадськості унікальні експонати з колекції музею і його філії. Ми хочемо поділитися з відвідувачами найдорожчим, що ми маємо, і залучити їх до аури Шевченка як людини і поета", – відзначила директор музею Наталія Кліменко.