Прес-конференція в «Главкомі» щодо затримки виплати зарплат освітянам

20 листопада 2012,Публікації » Новини

Прес-конференція в «Главкомі» щодо затримки виплати зарплат освітянам19 листопада у прес-центрі інформаційно-аналітичного агентства «Главком» відбулася прес-конференція на тему: «Затримка зарплат бюджетним працівникам після виборів».

Учасниками заходу були заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь та провідний експерт Центру Разумкова Павло Розенко.

Спілкуючись із представниками мас-медіа, Сергій Романюк зазначив, що питання нестачі коштів для виплати заробітних плат освітянам, стипендій студентству, а також комунальних послуг закладами освіти наразі перебуває на постійному контролі Профспілки. Також він зауважив, що 10 грудня 2012 року буде проведено спільне засідання президій профспілок п’яти бюджетних галузей, яке допоможе вдало вирішити існуючі проблеми.

Голова Київської міської організації Профспілки Олександр Яцунь акцентував увагу на етапах діяльності столичної організації, спрямованих на ліквідацію затримки виплати заробітної плати працівникам за жовтень поточного року. «Було зініційовано та проведено зустрічі керівників профспілкових організацій бюджетної сфери з керівництвом Головного управління освіти, фінансових структур мерії та розмову з главою КМДА Олександром Поповим. Столичний очільник запевнив, що 16 листопада завершено переведення коштів на виплату заробітної плати у повному обсязі на казначейські рахунки районних держадміністрацій і освітяни вже від сьогодні зможуть їх отримати», - поінформував Олександр Яцунь.

Лідери Профспілки переконані, що праця освітян має стати пріоритетом держави, а влада посилити контроль за виплатою заробітної плати працівникам галузі.

Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку