ДНЗ №321 «Квіточка» відзначив своє 50-ліття

ДНЗ №321 «Квіточка» відзначив своє 50-літтяУ кожної будівлі, як і людини, – своя доля, історія та традиції. У навчальних дошкільних закладах особливо світлі аура та атмосфера, адже там навчається наше наймолодше покоління. А працівники дитсадків – найвідповідальніші люди, адже батьки довіряють їм найдорожче, що в них є, – своїх дітей.

Кожного ранку, приводячи веселих і грайливих, часом і вередливих, а інколи із заспаними оченятами малюків до навчального закладу №321 Оболонського району, вихователі завжди зустрічають своїх вихованців з усмішкою, якою зігрівають маленькі серця.

Дитячий навчальний заклад №321 «Квіточка» розпочав свою діяльність у 1962 році. Яким він був у ті далекі роки важко сказати, можна лише здогадуватися, дивлячись на світлини, які збереглися в архіві закладу та у випускників, найстаршим з яких у цьому році виповнилося вже 53 роки. Колись вони, як і теперішня малеча, складали кубики, вивчали перші літери, ліпили аплікації і раділи безтурботному дитинству. Тепер хтось з них працює лікарем, вчителем, водієм чи продавцем. Але незважаючи на те, скільки їм років і ким вони стали, випускники завжди з любов’ю і трепетом в душі згадують свій дитсадок, а дехто навіть привів сюди своїх діток та онуків.

Нині у ДНЗ №321 функціонує шість різновікових груп, з якими займаються висококваліфіковані педагоги, багато з яких пропрацювали тут більше 20-ти років. Всі працівники усвідомлюють велику відповідальність за всебічний розвиток кожної дитини і безмежно віддані своїй справі – вихованню підростаючого покоління. Основним принципом організації навчально-виховного процесу в закладі є розробка нових підходів щодо форм, методів і засобів виховання та навчання, розвиток індивідуальних особливостей та творчих здібностей кожної дитини.

Заклад працює за такими напрямками: екологічним, що сприяє формуванню у дітей екологічного світорозуміння, художньо-естетичним, що розвиває у дітей творчі здібності, фізкультурно-оздоровчим, котрий забезпечує психічне і фізичне здоров’я дошкільнят (ранкова гімнастика, рухливі ігри, прогулянки та екскурсії. У групових кімнатах облаштовані стіни мистецтва, екологічні куточки, місця для вивчення правил дорожнього руху і музичні зали. Вихователі охоплені різними видами методичної роботи, зокрема беруть участь у методичних об’єднаннях, семінарах-практикумах, науково-практичних конференціях і співпрацюють з батьками. Життя у дошкільному закладі змістовне і цікаве як для дітей, так і для їх батьків, які є учасниками і гостями спільних заходів: розваг, свят, колективних переглядів занять тощо.

Своє 50-ліття дитячий навчальний заклад №321 «Квіточка» відзначив разом із вихователями, дітьми та батьками. У день свята на території навчального закладу кожна група саджала дерева з метою озеленення дитсадка. Святкування ювілею проходило в два етапи: перший – святковий концерт для дітей і батьків, а другий – для працівників закладу, яких було нагороджено подяками та грамотами. У залі витала атмосфера радості, теплоти поглядів і слів, які звучали від щирого серця. Гості побажали дитсадку «Квіточка» процвітання, а маленьким вихованцям закладу рости радісними і пам’ятати про казковий світ свого дитинства.

Прес-служба КМОППОіНУ