Відповіді профактиву на нові виклики

6 грудня 2012,Публікації » Новини

Відповіді профактиву на нові викликиУ житті кожної організації настає момент, коли потрібно перевірити свої рішення, системно проаналізувати роботу та поставити собі запитання «що далі?».

Чимало організацій шукають сучасні форми і підходи до реорганізації, переосмислюють цілі та створюють нові стратегії, які відіграють роль сполучного елемента, що згуртовує колектив, змушує  діяти, як єдине ціле.

З цією метою з ініціативи Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України з 3 по 5 грудня 2012 року у медіа-центрі проходила ексклюзивна стратегічна сесія «Профком студентів: нові виклики», в результаті якої учасники знайшли креативні підходи до освоєння знань та переосмислили роботу студентської профспілки. Вони працювали за моделлю КМОППОіНУ – сильної і незалежної організації, яка допомагає людям, мотивує, відстоює права та критично оцінює власну діяльність. Вивчивши досвід старших колег та працюючи з ними у міні-групах, учасники тренінгу за 3 дні перетворилися у справжню команду, яка працює заради досягнення спільної мети – довіри студентів.

За час проведення тренінгу профспілкові активісти зуміли розкрити себе, згенерували велику кількість ідей, створили план подальшої діяльності студентської профспілки у роботі з колегами.

Учасники виокремили основні стратегічні напрямки діяльності, в результаті чого розробили короткотривалі та довготривалі ініціативи, які уже почали втілювати в життя. Активісти критично поставилися до своєї роботи, визначили проблеми, знайшли їх причини та шляхи врегулювання. Досвідчені тренери не лише допомогли учасникам згуртуватися, але й розкрили здібності кожного з них.

Студенти розробили власний стиль переговорного процесу, ведення діалогу, співпраці з іншими самоврядними структурами. Справжньою «родзинкою» студентських ініціатив стало створення школи профспілкового активіста з робочою назвою «ШПАК».  Учасники тренінгу вирішили структурувати свою діяльність задля реалізації студентських ідей, починаючи від традиційних і закінчуючи інноваційними. Кожен із активістів зрозумів особисту відповідальність у діяльності колективу. До девізу: "Профком студентів "КПІ" – надійність і опора"  Мирослава Стремецька студентка фізико-технічного факультету додала месседж : "Профспілковий лідер – це лідер свого життя".

«Проведення тренінгу допомогло мені чітко зрозуміти, що для якісної роботи Профспілки потрібно об’єднувати компетентних і зацікавлених людей. Впродовж цих трьох днів я зрозуміла, що треба активніше працювати зі студентами, налагоджувати зв’язок з адміністрацією та іншими самоврядними структурами», - зазначила Олена Байбакова, студентка механіко-будівельного інституту.

А її колега, Михайло Ворона із факультету електроенерготехніки і автоматики, додав: «Під час тренінгу ми розробили стратегію активізації наших дій у майбутньому та зрозуміли, що першочерговими завданнями є налагодження діалогу зі студентами, піар та виховання командного духу».

Наприкінці тренінгу Олександр Яцунь зазначив, що активна громадянська позиція, засвоєння сучасних знань, вміння працювати в команді, брати на себе персональну відповідальність за прийняті рішення формують довіру студентів до своїх профспілкових лідерів.

Усім учасникам стратегічної сесії голова КМОППОіНУ вручив сертифікати та цінні подарунки.

Підсумком тренінгу стали короткотермінова та довготермінова стратегії діяльності первинної профспілкової організації студентів НТУУ "КПІ". Також профактивісти поділилися своїми враженнями і зазначили, що проведення тренінгу з використанням коучингових технологій дозволило їм краще зрозуміти один одного, переконатись, що студентський профспілковий колектив це велика, креативна, мобільна сила, здатна результативно вирішувати нагальні питання сьогодення.

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.