Міжнародний день прав людини

10 грудня 2012,Публікації » Новини

Міжнародний день прав людини10 грудня відзначається Міжнародний день прав людини. Це свято було засноване 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Двома роками раніше ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини – перший міжнародний документ, в якому були чітко сформульовані положення про права людини.

На Декларації ґрунтується значна кількість міжнародних договорів із прав людини, які мають обов'язкову юридичну силу у сфері прав людини у всьому світі. У ній закріплено загальне визнання того, що кожна людина народжується вільною у своїй гідності та правах.

Ця дата є нагодою акцентувати увагу громадськості на реалізації принципів свободи та особистої недоторканості людини, рівності усіх перед законом, права на свободу переконань, права на мирні зібрання, права на участь в управлінні громадськими та державними справами, права на працю.

З нагоди Міжнародного дня прав людини Інтернаціонал Освіти висловив свою пошану вчителям і працівникам освіти в усьому світі, які борються за право жити і працювати в гідних умовах, за свободу слова, зібрання та об’єднання, за право на ведення колективних переговорів та за всі інші демократичні права.

Генеральний секретар Фред ван Левен зазначив: «Інтернаціонал Освіти є представником інтересів учителів на міжнародній арені. Він опротестовує кожне порушення прав працівників освіти у відповідних установах ООН. 10 грудня профспілки освітян разом з усіма мужніми та відданими справі громадянами вимагають загальної поваги до основних прав людини, тим самим зміцнюючи демократію і соціальну справедливість у всьому світі».

Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку