Соціологічне опитування – думки профспілкового активу освітян

27 грудня 2012,Публікації » Новини

Соціологічне опитування – думки профспілкового активу освітянКиївська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України у грудні 2012 року провела соціологічне опитування  профспілкового активу освітян. Для цього підготовлено анкету, яка містила 7 питань. У ході дослідження було опитано понад 600 спілчан.

Аналіз отриманих анкет показав, що 53% опитаних вважають основним критерієм за яким характеризують діяльність КМОППОіНУ – це проведення серйозної роботи щодо захисту прав освітян і відстоювання їхніх інтересів. 47% респондентів зазначили, що КМОППОіНУ проводить роботу з урахуванням можливостей і робить чимало корисного для столичних освітян.

На запитання звідки освітяни дізнаються про діяльність КМОППОіНУ, 78% опитаних зазначили – з інформаційного вісника «Єдність», 45% з них – з сайту Київської міської організації, 25%  – з телебачення, радіо, ЗМІ, 10% – інших інтернет-ресурсів.

Для більшості спілчан (93%) членство в Профспілці є свідомим.

Серед найгостріших питань, які існують в освіті, більшість респондентів (понад 80%) виділили недостатнє фінансування на утримання і розвиток навчальних закладів та низьку заробітну плату, відсутність стимулювання (премії, надбавки) – 47%.

У випадку затримки виплати заробітної плати 51% респондентів підтримують діалог з владою. У разі відміни виплати муніципальної надбавки 65% працівників закладів освіти готові до страйку.

Переважна більшість опитаних (89%) вважають, що представник профспілкової організації освітян повинен представляти їхні інтереси в Київській міській раді.

Таким чином, узагальнюючи отримані результати анкетування, можна зробити такі висновки. Більшість спілчан свідомо стають членами Профспілки, цікавляться діяльністю КМОППОіНУ та готові відстоювати свої права.

Прес-служба КМОППОіНУ

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН