Санаторно-курортне лікування для застрахованих осіб

7 лютого 2013,Публікації » Новини

Санаторно-курортне лікування для застрахованих осібГолосіївська міжрайонна виконавча дирекція Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності інформує страхувальників та застрахованих осіб про можливість отримати путівки на санаторно-курортне лікування з частковою оплатою за кошти Фонду.

Санаторно-курортне лікування один із видів лікувально-профілактичної допомоги, пов'язаної з використанням природних лікувальних факторів (мінеральні води, лікувальні грязі, сприятливий клімат тощо), направлених на збереження чи відновлення здоров’я людей. Таке лікування, на відміну від традиційного - медикаментозного лікування, має позитивні сторони, оскільки є найбільш фізіологічним і природним для організму людини.

Особливість лікування в санаторіях полягає в тому, що завдяки природному комплексу лікувальних заходів вдається попередити поширення безлічі хвороб і навіть вилікувати певні захворювання. Доведено, що курортні фактори, вміло і вчасно застосовані, діють системно на різні органи, усувають і причину, і наслідок захворювання.

На перший квартал 2013 року є путівки до курортів Трускавця, Моршина, Миргорода, Одеси, Південного берегу Крима, Приазов’я, Київської, Хмельницької, Харківської, Волинської, Івано-Франківської, Львівської областей, зокрема до санаторіїв: «Феофанія», «Україна», «Жовтень», «Орізонт», «Зелений ліс», «Лермонтовський», «Бермінводи», «Верховина», «Нива», «Лазурний», «Бердянськ», «Кирилівка», ім. Кірова, «Ясна поляна», «Феміда», «Лісова пісня», «Черче», «Шкло», «Авангард», Трускавецький військовий.

Право на санаторно-курортне лікування працюючим особам та членам її сім’ї гарантовано Законом України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18 січня 2001р. № 2240-Ш.

Працюючим особам путівки на санаторно-курортне лікування видаються в період щорічної відпустки.

Здійснення санаторно-курортного лікування є особливим завданням, оскільки від стану здоров’я людини залежить і рівень її повсякденного життя і продуктивність праці.

Отже, для отримання санаторно-курортної путівки застрахованій особі слід звернутися до комісії (уповноваженого) із соціального страхування за основним місцем роботи із особистою заявою та медичною довідкою для одержання путівки (форма № 070/о).

Фізичним особам - суб’єктам підприємницької діяльності, які приймають добровільну участь в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасової втрати працездатності, путівки видаються за місцем їх обліку в робочому органі Фонду з тимчасової втрати працездатності.

Шановні страхувальники, Голосіївської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, детальну інформацію щодо порядку отримання та використання санаторно-курортних путівок для лікування можна дізнатися, зателефонувавши за номерами телефонів: 456-98-39, 456-09-52, 455-69-60.

Голосіївська міжрайонна виконавча дирекції

КМВ ФСС з ТВП