Ющенко заборонив брати гроші зі студентів при ліквідації академзаборгованості

5 травня 2009,Публікації » Новини
Ющенко заборонив брати гроші зі студентів при ліквідації академзаборгованостіПрезидент Віктор Ющенко припинив дозвіл Кабінету Міністрів державним вищим навчальним закладами стягувати плату зі студентів за здачу заліків і іспитів при ліквідації академічної заборгованості, що виникла під час проведення основної сесії. Про це йдеться в указі № 285/2009 від 30 квітня.

Таким чином, Президент припинив деякі положення постанови уряду № 369 від 14 квітня.

Він вважає, що введення такої норми не відповідає Конституції.

Нагадаємо, 14 квітня Кабмін дозволив державним вузам стягувати плату зі студентів за складання іспитів при ліквідації академічної заборгованості.

Цією постановою уряд доповнив перелік платних послуг, які можуть надаватися державними навчальними установами в сферах освітньої, наукової і науково-технічної діяльності, виховання, охорони здоров’я, відпочинку і оздоровлення.

17.листопада

З ДНЕМ СТУДЕНТА!