Студенти Софійського університету відстояли свої права

28 лютого 2013,Новини, Вища освіта

Студенти Софійського університету відстояли свої права Софійський університет (Болгарія) відмовився від підвищення плати за навчання на 8%. Про це заявив ректор Іван Ілчев, повідомляє болгарське «Дарик-радіо».

Підвищення плати за навчання на 8% мало поповнити бюджет Софійського університету на 350 тисяч левів (175 тисяч євро). Ці кошти планувалося використати для ремонту будівлі та навчальних аудиторій, оплати рахунків за електрику, воду та опалення.

На думку студентів, які запланували провести акцію протесту, ВНЗ не повинен вирішувати свої фінансові проблеми за рахунок тих, хто навчається. У цьому їх підтримали колеги з Університету національного і світового господарства, де теж вирішили підвищити плату за навчання.

Ректор Софійського університету Іван Ілчев за кілька годин до початку студентського протесту оголосив про скасування рішення про підвищення плати. Він погодився з аргументами студентського профкому та студради, що подібне підвищення не вирішує радикальних фінансових проблем ВНЗ, а всі витрати по ремонту та утриманню будівлі має нести Міністерство освіти та науки.

Плата за навчання у ВНЗ, залежно від обраної спеціальності, становить 150-462 євро за один семестр.

За матеріалами інтернет-видань

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ 13 березня 2020 року відбудеться ХІІІ звітно-виборна конференція Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України   ПОРЯДОК ДЕННИЙ Звіт про роботу ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і ...