Київ підвищив тарифи на комунпослуги для юросіб на 8,4-116,2% з червня

5 травня 2009,Публікації » Новини
Київ підвищив тарифи на комунпослуги для юросіб на 8,4-116,2% з червняКиївська міська державна адміністрація підвищила тарифи на комунальні послуги для юридичних осіб на 8,4-116,2% з 1 червня. Про це говориться в розпорядженнях міськадміністрації №517 і 519 від 29 квітня.

Підвищені тарифи на холодне і гаряче водопостачання, водовідведення та опалення є однаковими для всіх категорій юросіб, тобто і для бюджетних організацій, і для комерційних підприємств.

При цьому міськадміністрація диференціювала тарифи на гаряче водопостачання та опалення залежно від того, в зоні якого постачальника цих послуг розташовані підприємства - енергопостачальної компанії «Київенерго» чи енергогенеруючої компанії «ДАРтеплоцентраль» (колишня «Укр-Кан-Пауер»).

Таким чином, тарифи на холодне водопостачання і водовідведення для бюджетних організацій підвищилися на 73%, або на 2,06 гривні - до 4,88 гривні/куб. метр, для інших юросіб - на 8,4%, або на 0,38 гривні - до 4,88 гривні/куб. метр.

Тарифи на опалення для бюджетних організацій та інших юросіб в зоні «Київенерго» підвищилися на 116,2%, або на 6,25 гривні - до 11,63 гривні за 1 кв. м опалювальної площі в опалювальний сезон; для бюджетних організацій та інших юросіб в зоні «ДАРтеплоцентралі» - на 81,8%, або на 4,4 гривні - до 9,78 гривні за 1 кв. м опалювальної площі в опалювальний сезон.

Тарифи на гаряче водопостачання і водовідведення для бюджетних організацій в зоні «Київенерго» підвищилися на 81,8%, або на 12,18 гривні - до 27,07 гривні/куб. метр, для інших юросіб - на 63,4%, або на 10,5 гривні - до 27,07 гривні/куб. метр.

У зоні обслуговування «ДАРтеплоцентралі» тарифи на гаряче водопостачання і водовідведення для бюджетних організацій підвищилися на 60,1%, або на 8,95 гривні - до 23,84 гривні/куб. метр, для інших юросіб - на 43,9%, або на 7,27 гривні - до 23,84 гривні/куб. метр.

У розпорядженнях вказується, що мета їх прийняття - поетапне підвищення тарифів до економічно обґрунтованих витрат.

Розпорядження були опубліковані в спецвипуску комунальної газети «Хрещатик» у четвер, 30 квітня.

Нагадаємо, Київміськадміністрація підвищила тарифи на холодне і гаряче водопостачання, водовідведення і опалення для населення на 48,8-104,1% з 1 червня.

Київміськадміністрація планує підвищити тарифи на житлокомунпослуги для населення і комунпослуги для юросіб до економічно обґгрунтованого рівня в 3-4 етапи до липня 2010 року.