Щодо встановлення доплати за класне керівництво

22 березня 2013,Публікації » Новини

Щодо встановлення доплати за класне керівництвоЗгідно з п 36 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 року №102, вчителям, викладачам, старшим викладачам, майстрам виробничого навчання та іншим педагогічним працівникам (крім керівних) загальноосвітніх навчальних закладів, вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів провадиться додаткова оплата за класне керівництво.

Працівникам, що уклали трудовий договір про роботу на посадах керівних працівників (директорів, заступників директорів з навчально-виховної (навчальної, виховної) роботи), а також працівникам, що працюють за сумісництвом на цих посадах, доплата за виконання обов’язків класного керівника не встановлюється.

У разі ж якщо класним керівником є особа, що, перебуваючи на посаді педагогічного працівника (вчителя, викладача, вихователя групи продовженого дня), довантажена обов’язками заступника директора, доплата за класне керівництво повинна здійснюватися, оскільки такий працівник не перебуває на посаді керівного працівника, а лише виконує обов’язки директора, заступника директора з навчально-виховної (навчальної, виховної) роботи за суміщенням без зайняття відповідної посади. Доплата за класне керівництво встановлюється у розмірі 20% (у I-IV классах) чи 25% (у V-XI (XII) класах) посадового окладу вчителя, викладача, вихователя групи продовженого дня.

Окрім того, пунктом 6.3.5 Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2011-2015 роки, зареєстрованої в Міністерстві праці та соціальної політики 6 липня 2011 року за № 37, сторони Угоди рекомендують керівникам закладів освіти здійснювати відповідні доплати керівним працівникам навчальних закладів, які виконують на підставі норм чинного законодавства викладацьку роботу, за умови покладення на них у випадках виробничої необхідності обов’язків класних керівників.

Пунктом 1.4 Угоди передбачено, що положення Угоди діють безпосередньо та поширюються на працівників закладів освіти.

юрисконсульт КМОППОіНУ