Затверджено сценарій святкування Дня Європи у Києві

6 травня 2009,Публікації » Новини

Затверджено сценарій святкування Дня Європи у КиєвіУ цьому році День Європи буде відзначатися 16 травня.

Складено та затверджено сценарний план заходів до Дня Європи в столиці, який відбудеться 16 травня 2009 року. Про це повідомив відповідальний за підготовку свята заступник голови КМДА Сергій Рудик.

Він розповів, що основні заходи будуть відбуватися з 14:00 до 17:00 на Хрещатику від Бессарабської площі до вул. Прорізної, де встановлять «Європейське містечко». Зокрема, в ньому діятимуть павільйони, де будуть представлені всі країни-учасниці ЄС, міжнародні організації та облаштовано окрему територію для «Куточка національних кухонь». Також всі бажаючі зможуть відвідати павільйон мовних курсів та взяти участь у публічних дебатах. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Офіційна церемонія відкриття Дня Європи в Україні відбудеться з 14:00 до 14:30 на сцені на Майдані Незалежності. Там же з 16:00 до 21:00 відбудеться святковий концерт. Особливістю цього концерту стане те, що в ньому будуть брати участь не тільки професійні колективи, а й самодіяльні ансамблі національно-культурних громад столиці, що представляють різні країни-учасниці ЄС.

У всіх школах Києва вже розпочався конкурс дитячого малюнку «Якою я бачу Європу», в рамках якого учні столиці мають змогу виразити своє ставлення до європейських цінностей та змалювати місце України в об’єднаній Європі. Переможці конкурсу не тільки отримають Подяки та Почесні грамоти від міської влади, а й з екскурсією відвідають дипломатичні представництва провідних європейських країн.

Нагадаємо, що у цьому році День Європи буде відзначатися 16 травня, одночасно з Міжнародним днем сім’ї.

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.