Профспілковий урок: готовність № 1

Профспілковий урок: готовність № 1 29 березня Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України провела семінар для вчителів історії загальноосвітніх середніх навчальних закладів столиці щодо підготовки профспілкового уроку. Цьогоріч він пройде під назвою «В єдності наша сила».

Перед початком заходу усі педагоги отримали роздаткові матеріали для підготовки до профспілкового уроку. Частина напрацювань провідних педагогів Києва, юридичні роз’яснення та презентації були записані на диск.

Свої ідеї щодо проведення профспілкового уроку висловили голова ТМП Оболонського району Сергій Берендєєв та голова ППО ліцею № 303 Дарницького району Ірина Баленко.

Молодий педагог запропонував варіант вікторини у 4 тури, де діти, попередньо поділені на команди, змагаються в ерудиції та знаннях профспілкової тематики. Ірина Баленко презентувала відео, відзняте спільно з учнями щодо переваг та перспектив профспілки. Крім того, учитель акцентувала увагу на правових засадах діяльності організації, про які має знати кожен школяр.

Олександр Яцунь, голова КМОППОіНУ, виступив перед спілчанами і розповів про важливість проведення профспілкових уроків, донесення до учнів інформації про діяльність структури та формування профспілкового патріотизму зі шкільного віку.  Під час відповіді на запитання вчителів, він роз’яснив ситуацію щодо заробітної плати, підвищення 1 тарифного розряду, виплати 20% муніципальної надбавки як «соціальної подушки», юридичних аспектів функціонування організації. «Профспілка освітян – це бойова, дієздатна організація серед усіх структур в Україні. Ми вимагаємо від влади виконання законів, а у наших колег – солідарності у діях», - зауважив Олександр Яцунь.

Олексій Михальченко, головний спеціаліст з інформаційно-аналітичного забезпечення, ознайомив присутніх із технічною складовою проведення профспілкового уроку, розповів про можливості  використання роздаткового  матеріалу. Він зосередив увагу на сайті Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, де можна знайти усю потрібну інформацію для підготовки уроку.

Підбила підсумки семінару Ірина Волинко, завідувач відділу організаційної роботи. Вона розповіла колегам про важливі нюанси підготовки заходу, додаткову інформацію у газеті «Єдність» та побажала усім творчої наснаги.

Прес-служба КМОППОіНУ

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН