29 березня 2013,Публікації » Новини

Соціальні послуги та матеріальне забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатностіФонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є органом, який здійснює керівництво та управління загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, є некомерційною самоврядною організацією, котрий створений відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 року № 2240-ІІІ, та належить до цільових страхових фондів.

Основними завданнями діяльності Фонду є надання застрахованим особам матеріального забезпечення та соціальних послуг, передбачених Законом 2240, згідно механізмів, визначених окремими порядками, затверджених правлінням Фонду.

За загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, надаються такі види матеріального забезпечення та соціальних послуг, а саме:

• допомога по тимчасовій непрацездатності – внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві, по догляду за хворою дитиною та за хворим членом сім'ї, санаторно-курортного лікування.
  • допомога по вагітності та пологах – за період відпустки тривалістю 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі ускладнених пологів або народження двох чи більше дітей — 70) календарних днів після пологів. А жінкам, віднесеним до категорій 1—4 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – за 180 календарних днів відпустки (90 — до та 90 — після пологів).
  • допомога на поховання – у разі смерті застрахованої особи(крім поховання пенсіонерів, безробітних та осіб, які померли від нещасного випадку на виробництві), а також членів сім'ї, які перебували на її утриманні, тобто не мали самостійних джерел доходів.
  • оздоровчі заходи за рахунок коштів Фонду, а саме: оплата путівок на санаторно-курортне лікування застрахованим особам та членам їх сімей, часткове фінансування санаторіїв-профілакторіїв підприємств, установ, навчальних закладів та організацій, утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл, дитячих оздоровчих таборів і позашкільного обслуговування, у тому числі придбання дитячих новорічних подарунків для дітей застрахованих осіб віком до 14 років.

На даний час Центральна міжрайонна виконавча дирекція Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, яка є робочим органом Фонду та здійснює свою діяльність у Печерському районі має у наявності путівки, сплачені за рахунок коштів Фонду до санаторно-курортних закладів України на І квартал 2013 року для лікування  захворювань органів кровообігу, травлення, нервової системи та хребта, опори та руху, дихання, ендокринної системи, урологічних захворювань та ін. з терміном лікування 21 день або можливістю поділу на 2 особи по 12 днів (з доплатою за 3 дні)  .

Путівки видаються застрахованим особам (найманим працівникам) за рішенням комісії із соціального страхування за місцем роботи в період відпустки на підставі особистої заяви та медичної довідки для одержання путівки (форма №070/о).

Путівки видаються з частковою оплатою:

• 20% вартості – для дорослого при поселенні у двомісний номер;
  • 15% вартості – для лікування дитини у супроводі дорослого.

Заяву та медичну довідку на отримання путівки застрахована особа може подати до комісії на весь період 2013 року, оскільки Виконавчою дирекцією Фонду планується придбання путівок на санаторно-курортне лікування на II, III і IV квартали 2013 року.

Якщо у застрахованих осіб є діти, то Центральна МВД КМВ ФСС з ТВП приймає:

• заявки на часткове фінансування за рахунок коштів Фонду придбання страхувальниками путівок для дітей застрахованих осіб в дитячі оздоровчі заклади на 2013 рік;
  • заявки на отримання дитячих новорічних подарунків у грудні 2013 року.

З метою гарантованого отримання застрахованими особами зазначених послуг страхувальники і комісії із соціального страхування повинні в якомога коротший термін направити заявки до Центральної МВД КМВ ФСС з ТВП для врахування цих витрат в бюджеті Фонду на поточний фінансовий рік. Несвоєчасне подання заявок унеможливлює їх гарантоване надання застрахованим особам і членам їх сімей за рахунок коштів Фонду.

Адреса дирекції: м. Київ, Спортивна площа, 3

Телефони для довідок: 492-02-32 , 492-02-33, 492-02-34

Центральна МВД КМВ ФСС з ТВП у мережі  Інтернет:

17.листопада

З ДНЕМ СТУДЕНТА!