Міжнародні судові дебати: студенти КНУ обскакали команди Британії та Німеччини

2 квітня 2013,Новини, Вища освіта

Міжнародні судові дебати: студенти КНУ обскакали команди Британії та Німеччини Команда Київського національного університету імені Тараса Шевченка посіла друге місце на Регіональному європейському раунді Міжнародних судових дебатів з права СОТ (ELSA Moot Court Competition on WTO Law (EMC²), який нещодавно відбувся у м. Клуж-Напока (Румунія).

До команди входять Марія-Христина Козій (2 курс магістратури Інституту міжнародних відносин), Олеся Кривецька (4 курс Інституту міжнародних відносин) та Віталій Данильченко (1 курс магістратури юридичного факультету).

У Регіональному раунді у м. Клуж-Напока змагалися 12 команд-учасниць. За результатами відбіркових раундів команда КНУ імені Тараса Шевченка посіла друге місце і разом із представниками університетів Греції, Швейцарії та Нідерландів увійшла до четвірки найкращих команд, які продовжуватимуть боротьбу у Фінальному раунді Судових дебатів у м. Женева. Фінальний раунд відбудеться з 30 квітня до 30 травня 2013 року. У Швейцарії зустрінуться 16 найсильніших команд світу.

На цей раз студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка залишили позаду команди з London School of Economics and Political Science, Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg, Universidad de Barcelona, Московської Вищої Школи Економіки та ін. Крім того, Олеся Кривецька отримала нагороду «Вest Oralist» (Найкращий Оратор), що служить додатковим підтвердженням високого рівня підготовки команди університету.

Студентів готують випускниці ІМВ Вікторія Коцюбська та Анна Гладштейн. Науковий керівник команди – Сергій Козьяков, доцент кафедри міжнародного приватного права Інституту міжнародних відносин.

EMC² – один із найпріоритетніших міжнародних проектів. Він організовується щорічно Європейською асоціацією студентів права (ELSA). Це імітовані судові дебати системи розв’язання спорів у рамках СОТ, у яких студенти, виступаючи як представники позивача чи відповідача, демонструють свої знання в праві СОТ, рівень ораторського мистецтва та інші необхідні юристові навики. Робочою мовою конкурсу є англійська мова.

Бажаємо команді Київського національного університету імені Тараса Шевченка перемоги під час Фінального раунду ELSA Moot Court Competition on WTO Law.

За матеріалами КНУ імені Тараса Шевченка

11.листопада