Постанова Кабміну про підвищення оплати праці освітян

2 квітня 2013,Публікації » Новини

Постанова Кабміну про підвищення оплати праці освітян2 квітня 2013 року на Урядовому порталі оприлюднено постанову “Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”.

Пропонуємо Постанову Кабінету Міністрів України для ознайомлення та використання в роботі.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 27 березня 2013 р. №  197
Київ
Про підвищення оплати праці працівників
установ, закладів та організацій окремих
галузей бюджетної сфери
Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Установити, що з 1 січня 2013 р. у штатному розписі встановлюються посадові оклади (тарифні ставки) працівників відповідно у таких розмірах:
1 тарифного розряду — 1147 гривень;
2 тарифного розряду — 1152 гривні;
3 тарифного розряду — 1162 гривні;
4 тарифного розряду — 1172 гривні;
5 тарифного розряду — 1182 гривні.
2. Внести до постанов Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298 “Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери” (Офіційний вісник України, 2002 р., № 36, ст. 1699; 2005 р., № 34, ст. 2064; 2008 р., № 100, ст. 3308; 2010 р., № 35, ст. 1210, № 50, ст. 1631, № 72, ст. 2573, № 88, ст. 3096, № 101, ст. 3629; 2011 р., № 24, ст. 975, № 38, ст. 1558; 2012 р., № 3, ст. 94) і від 25 жовтня 2008 р. № 939 “Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери” (Офіційний вісник України, 2008 р., № 82, ст. 2764, № 100, ст. 3308; 2010 р., № 35, ст. 1210, № 101, ст. 3629; 2012 р., № 3, ст. 94) зміни, що додаються.
3. Міністерству соціальної політики, Міністерству фінансів, Міністерству охорони здоров’я, Міністерству освіти і науки, Міністерству культури за участю професійних спілок бюджетної сфери щокварталу розглядати результати виконання зведеного бюджету України за попередній квартал та вносити пропозиції щодо підвищення заробітної плати працівників бюджетної сфери, у тому числі державних службовців, зменшення грошового розриву між посадовим окладом (тарифною ставкою) працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та мінімальною заробітною платою за наявності можливостей зведеного бюджету України.
4. Міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади привести власні нормативно-правові акти з питань оплати праці працівників установ, закладів та організацій, що належать до сфери їх управління, у відповідність з цією постановою.
                  Прем’єр-міністр України                                                   М. АЗАРОВ
 Інд.26

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 27 березня 2013 р. №  197

ЗМІНИ,
що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України
від 30 серпня 2002 р. № 1298 і від 25 жовтня 2008 р. № 939
1. Абзац другий примітки 1 до додатка 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298 викласти в такій редакції:
“У 2013 році посадові оклади (тарифні ставки) розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду з 1 січня — 852 гривні.”.
2. В абзаці першому пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2008 р. № 939:
після слів і цифр “Про умови оплати праці працівників Допоміжної служби Ради міністрів Автономної Республіки Крим” (Офіційний вісник України, 2009 р., № 25, ст. 837) доповнити абзац словами і цифрами “, від 3 жовтня 2012 р. № 903 “Деякі питання Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами” (Офіційний вісник України, 2012 р., № 75, ст. 3030)”;
слова і цифри “у 2012 році” виключити.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018