Благовіщення Пресвятої Богородиці

7 квітня 2013,Публікації » Новини

Благовіщення Пресвятої БогородиціСвято Благовіщення одне із найбільших весняних свят. В основі якого — «блага вість» архангела Гавриїла Діві Марії (звідси і Благовіщення) про народження у неї божественного немовляти, Спасителя роду людського. Це третій за значенням народно-релігійний празник після Великодня і Різдва Христового.

У народі, це свято третьої зустрічі зими з весною. Вважається, що цього дня весна остаточно долає зиму і Бог благословляє землю для сівби. Зачіпати землю до цього дня вважалося великим гріхом. Також, на Благовіщення, Матір Божа з небес розсипає з «Благовіщенської коробки» росу або дощ, сніг чи туман. Так от якщо будуть якісь опади — чекай урожайний рік.

У цей день здавна існував звичай випускати на волю птахів. Господар виводив на подвір’я всіх домашніх тварин, щоб "чули весну". А пасічники цього дня виставляли надвір вулики.

На Благовіщення намагалися виявити милосердя до нужденного, посміхнутися незнайомому, сказати радісне слово пригніченому.

Вітаємо Вас з величним і світлим святом Благовіщення та щиро бажаємо, щоб щастя та добро ніколи не полишало Ваші оселі, а кожна родина у цей день відчула радість, тепло та затишок.

Прес-служба КМОППОіНУ