Профспілка - життєво важливий орган

Профспілка - життєво важливий орган9 квітня 2013 року в середній загальноосвітній школі № 160 Дарницького району проведено профспілковий урок "В єдності наша сила" для учнів 10–Б класу.

На уроці були присутніми директор школи Ірина Матасюк, заступник директора з методичної роботи Любов Лісова, голова первинної профспілкової організації Лілія Золотницька (класний керівник), спеціаліст Дарницької районної організації профспілки Тетяна Власенко та завідувач відділу організаційної роботи КМОППОіНУ Ірина Волинко.

Вчитель історії Оксана Стародуб у невимушеній обстановці ознайомила учнів з історією профспілкового руху та роллю профспілок у дотриманні роботодавцями трудового законодавства. Разом з учнями, які презентували свої творчі доробки з історії профспілкового руху різних країн світу, присутні дійшли висновку, що історія профспілкового руху – це розповідь про боротьбу за демократію на робочому місці та суспільстві в цілому.

Використовуючи різноманітні прийоми та методи навчання, міні-конспекти, технічні засоби, учитель зумів донести до дітей принципи діяльності профспілок та переваги членства у них. Учні змогли визначити перспективи розвитку організації у майбутньому та зрозуміли, що сила профспілок у єдності її членів.

Насамкінець, розглядаючи проблемну тезу щодо актуальності потреби захисту прав та інтересів працівників профспілкою, один з учнів порівняв суспільство з організмом людини, де держава – це мозок (створює закони, розробляє нормативно-правові акти), роботодавці – це серце (надають робочі місця), працівники – це кров, циркулює від мозку до серця, а профспілка – це печінка, яка є життєво важливим органом людини та виконує захисну функцію.

Прес-служба КМОППОіНУ