Учні і профспілка

Учні і профспілка9 квітня 2013 року Елла Ситнік, вчитель-методист, Відмінник освіти України, нагороджена нагрудним знаком Академії педагогічних наук України «Ушинський К. Д.», провела профспілковий урок для учнів 9 класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 250 Деснянського району.

На уроці були присутні голова Деснянської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Валентина Дзюба та головний спеціаліст Київської міської організації Профспілки Олена Зоренко. Мета уроку полягала у тому, щоб сформувати в учнів уявлення про місце та роль профспілок в сучасному суспільстві.

Елла Василівна розкрила такі питання як: що таке суспільство та держава; що таке громадянське суспільство і громадська організація, що таке профспілка.

Учні обґрунтовано та впевнено висловлювали свої думки щодо визначення поняття «профспілка», що це за громадська організація та яка її основна діяльність. Школярі активно обговорювали ці питання та висловлювали власні судження щодо поданої теми. До жвавого обговорення долучилися присутні гості. Валентина Дзюба розповіла учням про дії Профспілки щодо соціального захисту вчителів, відстоювання їх прав та інтересів, Олена Володимирівна - які пільги надає членство в Профспілці. На уроці застосовувались інтерактивні форми роботи.

Особливу увагу вчителька звернула на законодавчу базу, розглянувши Конституцію України, Закон України «Про профспілки, їх права та гарантії діяльності» тощо.

На завершення уроку, як висновок, підкреслюючи в чому сила Профспілки, Елла Ситнік продемонструвала відеофільм про діяльність Профспілки.

Прес-служба КМОППОіНУ