Рада ректорів

10 квітня 2013,Новини, Вища освіта

Рада ректорів10 квітня 2013 року у приміщенні Національного авіаційного університету відбулося засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів міста Києва.

У роботі засідання взяли участь Міністр МОН України Дмитро Табачник, голова КМДА Олександр Попов, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Оксана Добровольська, голова Ради ректорів Петро Куліков, голова Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації Максим Луцький, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь та ректори вишів.

Предметом обговорення стали питання системи забезпечення якості вищої освіти, розвитку університетської науки, міжнародного співробітництва вищих навчальних закладів, працевлаштування студентів та випускників вишів, доступного житла, удосконалення структури студмістечка, МАФів, які знаходяться на територіях студмістечок або у безпосередній близькості до гуртожитків тощо.

Під час засідання очільник міськдержадміністрації відповів на хвилюючі питання аудиторії, одним із яких стала проблема працевлаштування студентів. Олександр Попов зауважив, що у сучасному суспільстві молодь відіграє важливу роль у розбудові держави, тому для вирішення проблеми їх працевлаштування проводитиметься аналіз ініціатив студентства та вивчатиметься можливість залучення їх потенціалу та знань, які вони отримують у навчальних закладах, для практичної реалізації.

«Що ж стосується студентського містечка, мені подобається ця ідея, бо це допоможе організувати студентів, сприятиме зближенню їхніх спільних інтересів», – зазначив голова КМДА.

Одним із важливих питань стало забезпечення житлом. «Сьогодні для викладачів діє програма іпотечного кредитування, яка передбачає надання кредитів на покупку житла під 3% річних на 10-15 років із компенсацією решти відсотків до ринкового рівня із державного бюджету. Ця програма діє в першу чергу для тих, хто стоїть на квартирному обліку», – повідомив Олександр Попов.

Наприкінці засідання Міністр МОН України Дмитро Табачник звернувся до Ради ректорів, щоб вони подавали свої ідеї щодо працевлаштування випускників, пропозиції по впровадженню нових спеціальностей тощо. Також він сказав, що у кінці травня відбудеться нарада по підвищенню рівня викладання іноземних мов, в першу чергу англійської, у вищих навчальних закладах і закликав усіх присутніх подумати над цим питанням.

Прес-служба КМОППОіНУ

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку