Я буду вступати до Профспілки!

Я буду вступати до Профспілки!10 квітня 2013 року Наталія Любива, вчитель історії та правознавства Київської гімназії №183 "Фортуна" Дніпровського району, провела профспілковий урок для учнів 11 класу.

На уроці були присутні директор навчального закладу Тетяна Мінько, заступники директора Лариса Галузіна та Олена Ковтун, голова Дніпровської районної організації Профспілки Галина Нікандренко, головний спеціаліст відділу організаційної роботи КМОППОіНУ Світлана Мороз та голова первинки гімназії Валентина Зубенко.

Урок розпочався із голосування: «Я буду вступати до профспілки, або не буду?». Впродовж академічної години учні шукали відповіді на профспілкові питання, а в кінці уроку змогли охарактеризувати роль історії в житті сучасного суспільства, розповісти про сучасний профспілковий рух, права та функції профспілки, трудові права і гарантії працівників. Наталія Олександрівна допомогла учням усвідомити, що сила – в єдності, в усвідомленні самоцінності права на повагу і дотриманні прав кожної людини. Під час роботи з учнями вчитель використала інтерактивну дошку, презентацію, друковані матеріали («Навіщо ти вступаєш до профспілки?»), а також казку-розповідь про клятву (або як народилася профспілка). Одним із найцікавіших завдань для учнів виявилося спільне віршування:

Профспілка надійно педагогів захищає,

Відстоює обв’язки й права,

Про відпочинок і здоров’я дбає

Профспілка освітян - то є могутня сила,

Що спонукає завжди діяти разом...

Ось так випускники гінмазії вміло

Розповіли про тих, хто дбає про добро.

Оскільки урок поєднав історію та право, то кожен старшокласник зрозумів, що жити у правовому суспільстві неможливо без знань своїх прав, а Профспілка – це надійний гарант їхнього соціального захисту.

Наприкінці уроку учні змогли чітко відповісти на поставлене на початку уроку питання: «Так, я буду вступати до профспілки».

На останок перед учнями виступили голова первинної профспілкової організації гімназії Валентина Зубенко та голова Дніпровської районної організації Профспілки Галина Нікандренко. Вони наголосили, що, вступаючи у доросле життя, потрібно пам’ятати, що саме профспілки зможуть захистити трудові права кожного, допомогти подолати конфлікт між керівником і робітником, а також забезпечити соціальний захист населення. Оскільки більшість учнів – це потенційні студенти, то особливу увагу було звернено на функції студентського профкому. Це осередок активних та небайдужих людей, що допоможуть адаптуватися в новому колективі, творчо розвиватися та будувати громадянське суспільство.

Прес-служба КМОППОіНУ

11.листопада