Профспілка - інструмент захисту прав громадян

Профспілка - інструмент  захисту прав громадянЧимало учнів, закінчивши школу та вступивши до вищого навчального закладу, часто опиняються перед вибором – ставати членом профспілкової організації чи ні. Зазвичай це пов’язано з низькою поінформованістю громадян про діяльність профспілки, її роль і місце в житті людини.

У зв’язку з цим у столичних загальноосвітніх навчальних закладах проводяться профспілкові уроки для учнів 9-11 класів.

11 квітня вчитель історії Києво-Печерського ліцею «Лідер» №171 Аркадій Чемерис провів урок для випускників навчального закладу.

На уроці були присутні Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, голова Печерської районної у м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександра Баклан та голова первинки навчального закладу Наталя Жуковська.

Аркадій Чемерис розповів учням про основні засади діяльності профспілкової організації. Він акцентував увагу школярів на історії створення профспілкових організацій, їхніх головних завданнях і принципах, а також розглянув поняття трейд-юніонізму (назва руху трейд-юніонів – профспілок у Великобританії та інших англомовних країнах).

Школярі уважно слухали інформацію про те, хто входить до складу первинних профспілкових організацій, скільки членів нараховує КМОППОіНУ, а також дізналися, яким чином здійснюється соціальне партнерство.

«Профспілка – це інструмент захисту прав громадян. Чим організованішими будуть члени профспілки, тим ефективнішими стануть її дії», - сказав учитель.

Наприкінці уроку перед учнями виступив Олександр Яцунь, який зазначив: «Будьте активними в громадському житті. Вже скоро ви можете стати громадськими лідерами в академічних групах, на факультетах, а ми цьому сприятимемо. Намагайтесь завжди бути в єдності, бо чимало проблем ви зможете вирішити лише завдяки спільним зусиллям».

Прес-служба КМОППОіНУ

11.листопада